- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

KD Life Asigurari intra in redresare financiara

10 Feb, 14:44 • Redactia DailyBusiness
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis deschiderea procedurii de redresare financiara la societatea de asigurare KD Life Asigurari, in scopul promovarii stabilitatii activitatii de asigurare si al apararii drepturilor asiguratilor.
KD Life Asigurari intra in redresare financiara

Potrivit acestei decizii, care a fost deja comunicata societatii, Consiliul de Administratie al KD Life Asigurari are obligatia ca, in termen de maxim 20 de zile de la data primirii deciziei, sa intocmeasca si sa depuna la CSA un plan de redresare.

Masura dispusa de Consiliul CSA nu are implicatii asupra activitatii comerciale desfasurate de societate – contractele de asigurare in valabilitate urmand a se derula in conditii normale – ci este menita sa contribuie la redresarea financiara a societatii de asigurare KD Life Asigurari, astfel incat toate drepturile asiguratilor sa fie protejate corespunzator.

„Autoritatea de supraveghere in domeniul asigurarilor a luat aceasta decizie intrucat marja disponibila a societatii, la data de 30 noiembrie 2008, precum si la 31 decembrie 2008, era sub valoarea minima prevazuta de legislatia in vigoare pentru fondul de siguranta, respectiv de echivalentul in lei a 3,2 milioane euro”, se arata in comunicatul CSA.

Decizia de deschidere a procedurii de redresare prevede totodata obligatia administratorilor societatii de a convoca de indata o adunare generala extraordinara, cu propunerea efectuarii operatiunii de majorare a capitalului social, precum si obligatia ca operatiunile de majorare a capitalului social sa fie efectuate intr-un termen maxim de 30 de zile lucratoare de la data primirii deciziei.

Conform reglementarilor in vigoare, in calculul marjei de solvabilitate disponibile a unui asigurator se iau in considerare, alaturi de capitalul social varsat, inclusiv profitul net al societatii sau pierderea, dupa caz, precum si rezultatul reportat din anii anteriori.

„Literatura de specialitate arata faptul ca activitatea de asigurari de viata devine profitabila, in medie, dupa 5 ani de la infiintare, drept pentru care solvabilitatea unei companii cu acest tip de activitate trebuie sustinuta prin capital social suficient”, potrivit CSA.

Societatea KD Life Asigurari a fost autorizata sa functioneze in luna mai 2006, iar la finele anului 2008 avea in portofoliu 7.502 contracte de asigurari in vigoare si o cota de 0,37% din piata asigurarilor de viata, ca volum de prime brute subscrise.