- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Untul, un lux pentru români. Metoda prin care supermarketurile păcălesc românii în fiecare zi

04 Mar, 12:06 • Cornel Ghimeșan
Untul, un lux pentru români. Metoda prin care supermarketurile fraieresc românii în fiecare zi! Vizitele la supermarketuri fac parte din viețile tuturor, iar reclamele ne spun mereu de super ofertele pe care le putem găsi în magazine, însă puțină lume știe care este metoda subtilă la care apelează marii retaileri pentru a umfla în mod subtil prețurile. Mai jos ai toate detaliile.
Untul, un lux pentru români. Metoda prin care supermarketurile păcălesc românii în fiecare zi

Untul, un lux pentru români. Metoda prin care supermarketurile fraieresc românii în fiecare zi! Vizitele la supermarketuri fac parte din viața noastră. Reclamele ne spun mereu de super ofertele pe care le putem găsi în magazine, însă puțină lume știe care este metoda subtilă la care apelează marii retaileri pentru a umfla în mod subtil prețurile.

Citește și Ce se întâmplă cu alimentele aproape de expirare. Noua lege obligă magazinele să facă asta

Ce s-a întâmplat cu untul din magazine? O nouă practică a fost observată în supermarketurile din țara noastră, în mod special în cazul retailerilor majori precum Mega Image, Carrefour, Kaufland și alții.

Aceste modalități conduc la o creștere subtilă a prețurilor, prin care ar putea înșela consumatorii de cele mai multe ori.

Asociația pentru Protecția Consumatorilor a reacționat prompt la această manevră, evidențiindu-i impactul și generând reacții imediate.

În ciuda promisiunilor de reduceri de prețuri la produsele de bază, untul a devenit un lux în magazinele din România.

Prețul a crescut brusc, depășind 70 de lei pe kilogram, determinând mulți consumatori să opteze pentru alternative precum margarina.

Activități simple, cum ar fi prepararea unei prăjituri sau untul pe pâine, devin acum privilegii pe care mulți nu și le mai pot permite.

Această creștere neprevăzută îi lovește în special pe cei cu venituri modeste, cu pensii mici și salarii minime, care se confruntă cu și mai multe probleme financiare de fiecare dată când intră într-un supermarket.

Ce a descoperit Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România

Pe data de 2 martie, Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a descoperit că untul, care anterior era vândut în pachete de 200 de grame, a fost redus la doar 100 de grame, o practică cunoscută sub numele de Shrinkflation.

Pe lângă cele precizate anterior, prețurile au fost ajustate astfel încât consumatorii să nu observe creșterea.

Așadar, dacă anterior un pachet de unt costa între 7 și 12 lei, acum aceeași sumă trebuie plătită pentru doar jumătate din cantitatea inițială.

„Shrinkflation la unt? shrinkflation =scăderea cantității alimentelor, păstrând ambalaje și prețuri similare”, a transmis Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România.

„Ăsta-i capitalistul, prosteala e ceva normal”, „Ne orientăm să facem clasamente după preț versus calitate. Dacă toți producătorii și distribuitorii fac la fel, sesizăm la Consiliul Concurenței, care prin inacțiune, validează hoția”, „Hoția capitalistă”, sunt doar câteva dintre comentariile apărute la postarea făcută de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România, potrivit ZF.ro.

Citește și În nici 3 ani, costul traiului decent s-a scumpit cu 40%. Cât costă coșul de mâncare pentru o familie cu 2 copii

Clienții sunt deja dezamăgiți și nu mai speră în nicio rezolvare pentru România.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult