- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Cele mai mari 10 proiecte rezidentiale lansate in Bucuresti in 2008

24 Oct, 14:00 • cristina.mihai
Cele mai mari proiecte rezidentiale lansate anul acesta pe piata rezidentiala bucuresteana vor oferi la finalizare circa 27.000 de unitati locative, in urma unor investitii facute de israelieni, romani si spanioli, potrivit unui unui top realizat de DailyBusiness.ro
Cele mai mari 10 proiecte rezidentiale lansate in Bucuresti in 2008

Anul acesta, pe piata s-au lansat mai putine proiecte rezidentiale, insa majoritatea celor lansate au fost proiecte mari a caror dezvoltare se va intinde pe 2-6 ani.

1. Paradoxal, cel mai mare proiect rezidential lansat anul acesta, este detinut de o companie cu mari probleme de lichiditate pe piata mama. Martinsa Fadesa, companie care in Spania a intrat in incapacitate de plata vara aceasta, a scos la vanzare in 2008 locuintele din proiectul din comuna Stefanesti, denumit Bonaire. Proiectul prevede constructia a 7.600 de apartamente, hotel, spatii de birouri si spatii comerciale pe un teren cu o suprafata de 64 de hectare, in urma unei investitii estimate la circa 1 miliard de euro.

Reprezentantii Martinsa Fadesa au declarat ca pentru dezvoltarea acestui proiect sunt in prezent in cautarea unui partener.

2. Al doilea proiect rezidential ca marime a fost lansat anul acesta in comuna 1 decembrie. Green City va cuprinde la finalizare 4.000 de unitati locative. Dezvoltatorul acestui proiect rezidential este compania Green City Construct SRL, controlata de omul de afaceri Dumitru Bucsaru.

Proiectul va fi finalizat in 5 ani, iar constructia va fi demarata pe etape. Prima faza va cuprinde 300 case cuplate cate 4, structurate pe parter si 1 etaj, potrivit datelor de pe site-urile agentiilor imobiliare care vand proiectul.

3. Urmatorul proiect ca marime a fost initiat de un dezvoltator nou intrat pe piata, compania israeliana Dimri. Israelienii vor sa construiasca peste 3.600 de locuinte in Ghencea.

Compania Dimri International va investi 135 mil. euro in primele 2 faze din proiectul rezidential Dimri Ghencea Allegro din Capitala. Primele doua faze cuprind 1.108 apartamente, iar cea de-a treia – circa 2.500 locuinte. Prima faza, incluzand 332 unitati locative, va fi finalizata in septembrie 2010. A doua faza a proiectului are ca termen de executie sfarsitul anului 2013.

4. Pozitia a patra este ocupata de proiectul Infinity Residence din Drumul Taberei. Proiectul rezidential va cuprinde in total 2.500 de locuinte si are o valoare de piata de 400 mil. euro. Acest proiect este dezvoltat de compania israeliana Tehnogrup.

5. Pozitia a cincea este detinuta tot de un dezvoltator israelian, grupul GTC, care va investi 260 mil. euro intr-un proiect rezidential cu circa 2.000 de locuinte, situat in nordul Capitalei, in zona Scoala Americana.

Proiectul, denumit Garden of Eden, include doua ansambluri, Adam Residentials si Eve Residentials, dar si un centru comercial si o cladire de birouri de dimensiuni reduse. Terenul pe care va fi construit ansamblul are 11 hectare.

Cele doua ansambluri rezidentiale care compun proiectul vor cuprinde 833 de locuinte-Adam Residentials si 1.096 de apartamente-Eve Residentials, cu finalizare in 2010.

6. Urmatoarea pozitie este ocupata de proiectul Sigma Residence&Gardens, un proiect cu 1.700 de locuinte, dezvoltat de compania Sigma Proiect Development, detinuta de omul de afaceri George Padure si un grup de investitori belgieni. Proiectul reprezinta o investitie de 210 mil. euro.

7. Grupul israelian Shapir Group va investi 200 mil. euro intr-un proiect rezidential cu 1.500 de locuinte in nordul capitalei. Proiectul denumit North Park, a demarat de curand, iar in prima faza vor fi livrate 400 de apartamente din totalul de 1.500.

Proiectul va fi dezvoltat in mai multe etape, pe parcursul a cinci ani si va cuprinde 34 de cladiri rezidentiale si 9.000 mp spatii comerciale

8.Grupul israelian ILDC (Israel Land Development Company) va dezvolta prin compania Eagle Development, care a construit si mall-ul Seven Star din Ploiesti, un proiect rezidential cu 1.400 de locuinte in Bucuresti. Acest proiect, denumit Jackob Park, inca nu a fost lansat pe piata oficial, insa reprezentantii companiei au declarat ca lansarea va avea loc in scurt timp.

Proiectul este amplasat in zona soselei Dobroiesti din Capitala si va fi dezvoltat pe un teren de 5,4 hectare.

9.Compania israeliana Ram Global Group va investi 140 milioane de euro intr-un proiect imobiliar cu 1.260 de locuinte in cartierul Titan din Bucuresti.

Ansamblul Casablanca Residence va fi construit pe o suprafata de 36.000 metri patrati si va fi alcatuit din 7 cladiri cu cate 18 etaje. Prima faza a constructiei cuprinde constructia a doua cladiri cu 360 de locuinte.

10. Conarg Real Estate dezvolta urmatorul proiect din top, Rasarit de Soare din Titan, cu aproape 1.000 de locuinte si investitie de 60 mil. euro. Impreuna cu un alt proiect din zona Politehnica, Conarg are in constructie peste 1.800 de locuinte.

Alte doua proiecte mari aflate in dezvoltare sunt Primavara Lujerului, al companiei Canserv, care va cuprinde 930 de locuinte, in valoare de 150 mil. euro, care va include un hotel de 4 stele si spatii de birouri, precum si Pipera City, investitie de 700 mil. euro a omului de afaceri Marius Ivan prin compania Creativ Global Property, ce va cuprinde 900 de locuinte si spatii de birouri (in prezent fiind in dezvoltare doar spatiile de birouri – n.r.).

Topul Cele mai mari proiecte rezidentiale lansate in 2008 in Bucuresti