- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Emerald Residence: Multi clienti se intereseaza, dar foarte putini cumpara

29 Oct, 00:02 • cristina.mihai
Pe piata rezidentiala bucuresteana, clientii se intereseaza dinamic de locuinte, insa ponderea celor care si achizitioneaza este foarte mica, a spus Adriana Neagu, director de vanzari al proiectului rezidential Emerald Residence.
Emerald Residence: Multi clienti se intereseaza, dar foarte putini cumpara

Acordarea mai dificila de credite, asteptarea scaderii preturilor si tendinta clientilor de a compara ofertele de pe piata, amana decizia de achizitie a unei locuinte pentru o mare parte din potentialii cumparatori, care insa raman la fel de interesati de ce se intampla pe piata.

„Doar la noi in showroom vin lunar circa 100 de potentiali clienti”, a mai spus Adriana Neagu.

Din cele 50 de locuinte necontractate din proiectul Emerald Residence, finalizat in vara aceasta si inaugurat oficial pe 15 septembrie, s-au vandut 10.

„Sunt multi clienti care vin doar sa se informeze. Nu avem reduceri ale preturilor locuintelor, din contra, in curand acestea vor creste, insa oferim posibilitatea de a se plati in rate”, a spus Adriana Neagu, directorul de vanzari in cadrul proiectului.

„Clientii depun un avans de 10-20% din valoarea apartamentului si dupa aceea platesc direct dezvoltatorului o rata lunara”, a adaugat Neagu.

In august-octombrie s-au vandut in principal apartamente de 3 camere, in valoare de 280.000 euro fara TVA.

Proiectul Emerald Residence, dezvoltat de Brooklyn Investments, este amplasat in zona Lacul Tei si cuprinde in total 279 de locuinte. Pana in prezent, aici s-au mutat 60 de familii.

„Circa 25% din locuinte au fost achizitionate de investitori, iar restul familiilor inca nu s-au mutat. Sunt viitori locatari care inca nu au finalizat amenajarea locuintei”, a precizat Adriana Neagu.

Investitia totala in acest proiect a fost estimata la circa 48 milioane de euro.

Brooklyn Investments a mai construit o cladire de birouri in Piata Victoriei si deruleaza un proiect rezidential in Chisinau, de peste 100 de apartamente.

New York Investments, compania mama a Brooklyn Investments, are capital danez si dezvolta proiecte rezidentiale in tarile din Europa de Est. Pana acum, a construit in Romania, Bulgaria, Republica Moldova si Ucraina.