AUTO

Cu cat s-au redus afacerile din comertul auto-moto in 2012

08 februarie 2013, ora 10:55, autor(i): Andreea Radu   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
masini-dealer.jpg
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut, in 2012, fata de anul anterior, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,2%, respectiv cu 4,6%, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

In anul 2012 comparativ cu anul 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a scazut cu 5,2%, datorita scaderilor inregistrate la comertul cu autovehicule (-7,4%), la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-2,2%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-2,0%). Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor a crescut cu 3,5%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, afacerile au scazut cu 4,6%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in anul 2012 a inregistrat o cifra de afaceri cu 0,7% mai mica comparativ cu anul 2011, provenita de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-4,5%) si activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-0,8%). Cresteri s-au inregistrat la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+23,8%), la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (+8,4%) si la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+5,3%).Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in anul 2012 a inregistrat o cifra de afaceri cu 0,9% mai mica comparativ cu anul 2011.

Decembrie 2012 comparativ cu noiembrie 2012

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna decembrie 2012, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 15,0%, datorata scaderilor inregistrate la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-20,9%), la comertul cu autovehicule (-12,0%), la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-11,8%) si la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-10,1%).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, afacerile au inregistrat o scadere cu 1,3%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei,
in luna decembrie 2012 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o scadere cu 2,8%, provenita de la scaderile inregistrate la activitati ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (-13,8%), de la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (-7,7%) si de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-3,8%). Cresteri au inregistrat serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+7,3%) si activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+0,7%).

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna decembrie 2012 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o scadere cu 0,9%.

Decembrie 2012 comparativ cu decembrie 2011

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna decembrie 2012, comparativ cu luna corespunzatoare, a inregistrat pe total o scadere cu 8,9%, datorata scaderii inregistrate la comertul cu autovehicule (-15,4%), la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-9,8%), la intretinerea si repararea autovehiculelor (-5,7%). Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a inregistrat o crestere cu 4,9%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna decembrie 2012 a inregistrat o cifra de afaceri cu 0,2% mai mare comparativ cu luna decembrie 2011, provenita de la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+31,5%) si de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+0,3%). Scaderi au inregistrat activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (-3,5%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-3,3%) si serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-2,1%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2012 a inregistrat pe total o scadere cu 6,1% fata de luna decembrie 2011.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2012 a inregistrat o cifra de afaceri cu 0,3% mai mica comparativ cu luna decembrie 2011.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Adrian Popescu a spus:
11/02/2013 15:19
Cu cit mai mult cu atit mai bine.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 18 Mai 2022, 15:25
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter