- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Dacia Sandero va fi lansata in Europa de Vest pe 20 iunie

05 Jun, 16:05 • Redactia DailyBusiness
Sandero, noul automobil al Renault-Dacia, va fi lansat pana in luna octombrie, pe 40 de piete din lume, a anuntat, joi, constructorul francez. Masina va fi disponibila pe piata vest-europeana incepand de pe 20 iunie.
Dacia Sandero va fi lansata in Europa de Vest pe 20 iunie

Incepand din luna iunie, modelul va fi disponibil si pe pietele din Turcia si Magreb (Maroc, Algeria, Tunisia).

Modelul lansat pe 3 iunie la Bucuresti este produs in prezent doar la uzina de la Mioveni, urmand ca din 2009 sa fie fabricat si la fabrica Somaca, din apropiere de Casablanca, Maroc, dar si Columbia, Africa de Sud si Rusia.

Noul model Dacia, al cincilea automobil dezvoltat pe platforma Logan, a inregistrat incepand de miercuri primele comenzi pe piata romaneasca, la preturi cuprinse intre 6.890 euro si 9.850(cu toate taxele incluse). Livrarile vor demara in aceasta luna.

Dacia produce zilnic in jur de 400 de automobile Sandero.

Noul model este disponibil in cinci versiuni de echipare: Sandero, Ambiance, Préférence, Laureate si Prestige. Sandero este primul vehicul din gama Dacia care afiseaza noul logo al marcii.

Modelul are lungime 4,02 m, latime 1,75 m si ampatament de 2,59 m, iar portbagajul are capacitate de 320 litri). Emisiile de bioxid de carbon sunt reduse, iar costurile de reparatie si intretinere foarte scazute.

Pentru inceput, Dacia propune variantele de motorizare pe benzina, 1.4 l 75 CP si 1.6 l 90 CP, urmand ca anul viitor sa fie disponibile si motorizarile diesel.

Noul model dispune, printre altele, de airbag sofer, ABS si AFU (asistenta la franarea de urgenta), 3 centuri de siguranta spate reglabile pe inaltime, pre-echipare radio si bancheta rabatabila.

Sandero va creste vanzarile Dacia cu 35%

Lansarea modelului Sandero va majora vanzarile totale Automobile Dacia cu 35% in acest an, fata de 2007, la peste 310.000 de unitati, a declarat anterior Constantin Stroe, vicepresedintele companiei.

Potrivit lui Stroe, extinderea gamei Dacia cu noul model Sandero va impulsiona cu 15-17% cererea pe piata interna, la circa 120.000 de unitati.

„Pentru 2008, vad o crestere de 35% a vanzarilor de autovehicule la nivel mondial, respectiv de 15-17% pentru piata interna, bazandu-ne pe modelul Sandero”, a precizat vicepresedintele Automobile Dacia. Mai mult, acesta a spus ca modelul va avea o adresabilitate mai mare decat au aratat studiile initiale.

In gama de preturi in care se va plasa noul Sandero, se regasesc modele precum Chevrolet Kalos, Fiat Punto, Ford Fiesta, Opel Corsa sau Renault Symbol.

Dacia a investit 147 milioane de euro in dezvoltarea proiectului Sandero.

Sandero este al cincilea model al gamei Dacia, care cuprinde deja doua vehicule de persoane, Logan berlina si Logan MCV, dar si doua vehicule utilitare, Logan VAN si Logan Pick-Up.