AUTO

Duster, Logan si Sandero, in topul celor mai bine vandute masini in Rusia

14 mai 2014, ora 11:18 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
dacia-duster.jpg
Modelele Duster, Logan si Sandero s-au situat, in aprilie, in topul celor mai bine vandute 25 de masini in Rusia, conform datelor publicate marti de Association of European Businesses (AEB).

Luna trecuta, pe primul loc in topul celor mai bine vandute masini in Rusia s-a situat modelul Lada Granta (cu 13.077 unitati), fabricat de AvtoVAZ. Pe locul patru, cu 7.606 unitati, a fost modelul Duster, in timp ce locurile 11 si 12 au fost ocupate de modelele Logan si Sandero, cu 3.796 vehicule fiecare.

Vanzarile de masini si vehicule comerciale usoare au scazut in aprilie cu 8% pe piata rusa, la 226.526 unitati, a anuntat Association of European Businesses, care estimeaza ca in acest an inmatricularile auto ar putea inregistra un declin de 2%.

“Este evident ca recentele cresteri ale preturilor, fortate de deprecierea rublei, au afectat cererea din partea consumatorilor. In perspectiva declinului economiei, este putin probabil ca situatia sa se schimbe”, a declarat presedintele Association of European Businesses, Joerg Schreiber, citat de Agerpres.In perioada ianuarie-aprilie 2013, pe primul loc in topul celor mai bine vandute masini in Rusia s-a situat modelul Lada Granta (cu 45.570 unitati), fabricat de AvtoVAZ. Pe locul patru, cu 28.153 unitati, a fost modelul Duster, in timp ce locurile 11 si 12 au fost ocupate de modelele Logan si Sandero, cu 14.342 vehicule si, respectiv, 13.777 unitati.

Producatori auto importanti, cum ar fi General Motors, Ford, Renault si Fiat, au investit semnificativ in Rusia, sperand intr-un avans semnificativ pe aceasta piata.

Potrivit unui acord convenit anul trecut, alianta Renault-Nissan va prelua controlul producatorului auto rus AvtoVAZ in 2014.

Impreuna, Renault, Nissan si AvtoVAZ controleaza 30% din piata auto din Rusia, obiectivul fixat de directorul general Carlos Ghosn fiind atingerea unei cote de piata de 40%, in anul 2016.

Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit in opt ani un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Citeste si Secretul revigorarii pietei auto: Cum se explica avansul spectaculos din primul trimestru
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 22 Octombrie 2021, 13:29
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter