BURSE

Cat ar obtine Romania din vanzarea actiunilor la cele mai mari companii de stat

14 octombrie 2014, ora 16:06 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
finance.jpg
Romania ar obtine 8,4 miliarde euro din vanzarea actiunilor detinute la cele mai importante companii de stat, acoperind, astfel, 6,3% din datoria publica, potrivit unui studiu realizat de Institutul de cercetare Economica din Austria.

Vanzarea de titluri la companiile de stat listate pe bursa ar aduce 4,6 miliarde de euro, conform sursei citate, care ia in calcul Romgaz, OMV Petrom, Nuclearelectrica, Transgaz, Rompetrol, Transelectrica, Conpet si Oil Terminal.  

In plus, potentiala privatizare a companiilor nelistate Hidroelectrica, Complexul Energetic Oltenia, Electrica Furnizare si Societatea Nationala a Sarii va aduce Romaniei venituri de 3,8 miliarde de euro. Daca statul roman si-ar pastra o participatie de 25% la aceste companii, acolo unde exista aceasta posibilitate, veniturile din privatizare ar insuma 5 miliarde de euro, transmite Mediafax.  

Analistii arata insa ca veniturile rezultate din potentialele privatizari ar trebui folosite pentru investitii, stimularea competitivitatii si cresterea productivitatii, nu pentru reducerea datoriei suverane.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 09 August 2022, 15:49
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter