- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Instagram, câștiguri fabuloase de 32,4 miliarde de dolari din reclame! A depășit cu mult YouTube, cea mai mare platformă de video

08 Apr, 11:28 • Fundeanu Madalina
Instagram produce mai mulți bani din reclame decât YouTube. S-au raportat câștiguri de 32,4 miliarde de dolari!
Instagram, câștiguri fabuloase de 32,4 miliarde de dolari din reclame! A depășit cu mult YouTube, cea mai mare platformă de video

Meta a fost obligată să facă publice cifrele care arată cum doar Instagram singură aduce companiei mai muți bani din reclame decât YouTube, care este cea mai mare platformă de video, conform informațiilor relatate de Profit.ro.

Instagram produce mai mulți bani din reclame decât YouTube

În 2021, Instagram a câștigat din reclame 32,4 miliarde de dolari, conform datelor pe care Meta a fost obligată să le prezinte într-un proces în care este acuzată de abuzarea poziției de monopol.

Tot în același an, YouTube a câștigat 28,8 miliarde de dolari, ceea ce este mai puțin și oarecum surprinzător, ținând cont de volumul foarte mare de reclame pe care platforma deținută de Google le afișează.

Situația este valabilă chiar pentru mai mulți ani. În 2020 și 2019, de exemplu, Instagram a câștigat 22, respectiv 17,9 miliarde de dolari, iar YouTube a atras 19,7, respectiv 15,5 miliarde de dolari.

În comparație cu platforma video YouTube, care le oferă creatorilor de conținut 55% din venituri, Instagram le plătește acestora, sporadic și punctual, sume mult mai mici.

Conform Bloomberg, în 2020, Instagram a atras 30% dintre veniturile totale generate de Meta, în creștere de la 26%.

Ai mai putea fi interesat și de: Noile reglementări Meta: minorii nu mai pot primi mesaje private de la străini pe Instagram și Facebook

Instagram
Instagram

Meta atenționează ce conținut a fost generat de AI

Meta a transmis că va aplica eticheta „Made with AI” pe mai multe postări care includ imagini, sunete sau video generate cu ajutorul AI-ului.

Începând cu luna mai, vor exista trei situații în care conținutul AI va fi etichetat în conformitate: atunci când este detectat automat, atunci când este raportat de utilizatori și atunci când este identificat de sistemele de verificare informațiilor.

Meta a decis extinderea aplicării etichetei după ce a fost sfătuită în acest sens de Consiliului de Supraveghere independent.

Compania mai spune că, în cazul conținutului creat cu ajutorul AI care este folosit pentru a dezinforma, se va putea adăuga o etichetă mai proeminentă, aceasta fiind o alternativă pentru eliminarea directă a postărilor de acest gen.

Vezi mai multe știri: Ce metodă au găsit hackerii pentru a-ți fura contul de Instagram și cum poți să îl recuperezi