- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BCR si Raiffeisen Bank vor da imprumuturi de pana la 315 mil. euro pentru IMM-uri

17 Feb, 14:31 • Redactia DailyBusiness
Fondul European de Investitii (FEI) a semnat cu Banca Comerciala Romana si Raiffeisen Bank doua acorduri de garantare in cadrul initiativei JEREMIE, care vor permite celor doua banci sa acorde imprumuturi noi in valoare de pana la 315 milioane de euro intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din Romania.
BCR si Raiffeisen Bank vor da imprumuturi de pana la 315 mil. euro pentru IMM-uri

Astfel, Banca Comerciala Romana (BCR) si Raiffeisen Bank vor oferi finantari in conditii preferentiale unei game largi de intreprinderi mici si mijlocii romanesti care doresc sa investeasca sau sa isi extinda afacerea. Pentru o perioada de doi ani, IMM-urile din toata tara vor putea accesa credite garantate prin initiativa JEREMIE, cu maturitati de pana la 6 ani.

Instrumentul, denumit Garantie de prima pierdere pentru portofolii de credite noi („FLPG”), ofera o distribuire adecvata a riscului pentru cei doi intermediari financiari, permitandu-le sa ofere noi finantari intreprinderilor romanesti. Conditiile preferentiale de acordare a imprumuturilor sunt un rezultat al interventiei din fondurile structurale ale UE, prin garantia JEREMIE.

JEREMIE (acronim pentru „Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises” sau „Resurse europene comune pentru intreprinderi de la micro la medii”) este o initiativa comuna a Directiei Generale Politici Regionale a Comisiei Europene si a Grupului Bancii Europene de Investitii (din care face parte Fondul European de Investitii), care are ca obiectiv imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-urile din Uniunea Europeana, in cadrul perioadei de programare a Fondurilor Structurale 2007-2013.