- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

O asociatie a service-urilor auto acuza Allianz-Tiriac Asigurari ca incalca legislatia

25 May, 12:41 • Redactia DailyBusiness
Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) a transmis Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), in urma plangerilor si reclamatiilor membrilor, o sesizare privind "neregulile grave" constatate in activitatea desfasurata de Allianz-Tiriac Asigurari.
O asociatie a service-urilor auto acuza Allianz-Tiriac Asigurari ca incalca legislatia

Asiguratorul respinge acuzatiile ASSAI.

Sesizarea a fost transmisa si Consiliului Concurentei si Garzii Financiare.

Allianz-Tiriac Asigurari este cea mai mare companie de profil din Romania, cu o cota de 16% din piata, la finele anului 2008.

„Intr-o prima faza au fost demarate procedurile legale in vederea verificarii activitatii companiei de asigurare de catre institutiile abilitate, urmand sa facem in continuare toate demersurile necesare pentru a se pune capat oricaror practici constatate a fi contrare legii, anticoncurentiale sau abuzive”, a spus Ovidiu Tibuleac, cordonatorul departamentului asigurari al societatii de avocati Bostina si Asociatii.

Contactat de Mediafax, directorul de relatii publice al Allianz-Tiriac Asigurari, Marius Onofrei, a respins acuzatiile si a afirmat ca toate operatiunile desfasurate companie respecta legislatia.

In sesizarea transmisa CSA, ASSAI atrage atentia cu privire la unele acte si operatiuni ale Allianz-Tiriac Asigurari, care s-ar desfasura in afara obiectului unic de activitate al companiei.

Consiliul Concurentei a fost informat de ASSAI cu privire la actele si operatiunile nelegale si anticoncurentiale desfasurate de Allianz-Tiriac Asigurari in raporturile derulate cu societatile de service auto independente din Romania, conform sursei citate.

In sesizarea transmisa Garzii Financiare, asociatia a prezentat informatii cu privire la activitatile si operatiunile comerciale ilicite desfasurate de asigurator.

„Solicitam autoritatilor sa cerceteze de urgenta plangerile noastre, deoarece credem ca Allianz-Tiriac incalca in mod constant reglementarile in domeniu, abuzand in relatiile cu partenerii sai contractuali”, a declarat Cristian Muntean, directorul general al ASSAI.

El a adaugat ca asociatia detine documente care stau la baza acestor demersuri.

ASSAI este o asociatie profesionala care reprezinta interesele a peste 500 de service-uri auto din Romania.

Societatile reprezentate numara peste 15.000 de angajati si deruleaza anual afaceri de peste 400 milioane euro.

Allianz-Tiriac Asigurari a realizat, in primul trimestru al acestui an, venituri totale din prime brute subscrise de 351,3 milioane lei (82,3 mil. euro), in scadere cu 4,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform rezultatelor neaudiate ale companiei.

Profitul operational agregat (aferent activitatilor de asigurari generale si de viata) al asiguratorului Allianz-Tiriac a fost, in primele 3 luni ale anului, de 5,2 milioane lei (1,2 mil. euro).