FINANTE-BANCI

Vladescu: Vom vedea daca recesiunea va fi in acest an de -1%, -1,5% sau -2%

27 iulie 2010, ora 14:00 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Sebastian-Vladescuu-medie.jpg
Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice a declarat, marti, ca efectul majorarii TVA va fi analizat si ca "vom vedea daca recesiunea va fi in acest an de -1%, -1,5% sau -2%".
"Efectul introducerii TVA de 24% trebuie analizat si vom vedea daca recesiunea este de -1,-1,5 sau -2%", a afirmat Vladescu, citat de Mediafax.

El a adaugat ca deficitul bugetar luat in calcul in analizele actuale este cel convenit cu FMI, de 6,8%.

Presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii, Ovidiu Nicolescu, a declarat marti, dupa o discutie intre patronate si seful misiunii in Romania, Jeffrey Franks, ca FMI se asteapta ca economia Romaniei sa scada in acest an cu circa 2% si sa aiba o crestere modesta in 2011.Totodata, Vladescu a mai spus ca Finantele nu au in analiza un scenariu care sa prevada reducerea cotei unice de impozitare la 10%, concumitent cu o noua majorare de TVA, la 25%.

Un nou acord cu FMI nu se numara deocamdata printre temele de discutie

Un nou acord cu Fondul Monetar International nu se numara, deocamdata, printre subiectele discutate cu delegatia Fondului, a spus ministrul Finantelor Publice.

"Deocamdata nu exista acest subiect in discutie", a afirmat Vladescu, intrebat daca sunt astfel de discutii.

Presedintele UGIR-1903, Cezar Coraci, a declarat, marti, ca seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, i-a anuntat pe reprezentantii patronatelor ca exista discutii privind un nou imprumut de la FMI, dar inca nu a fost stabilita o suma, ci doar domeniile pe care ar trebui sa se axeze investitiile.

Franks a declarat luni ca FMI va avea, "la un moment dat", discutii cu Guvernul despre modul in care va fi continuata relatia cu institutia financiara internationala, aratand ca Executivul si-a aratat interesul pentru o noua colaborare.

El a precizat ca acum discutiile despre un nou acord sunt "premature", iar parametrii vor fi analizati "la un moment dat".

O misiune comuna a FMI si Comisiei Europene se afla in perioada 26 iulie - 4 august la Bucuresti pentru o noua revizuire a acordului cu Romania, care va evalua modul in care Romania a indeplinit criteriile de performanta stabilite pentru finele lunii iunie si in cadrul careia urmeaza sa se discute si despre un nou set de prognoze
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 27 Septembrie 2021, 06:25
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter