- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț de ultim moment. Guvernul a prelungit valabilitatea voucherelor pentru energie până pe 31 martie 2024

09 Nov, 15:26 • Fundeanu Madalina
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, în debutul ședinței de Guvern, că Executivul va prelungi valabilitatea voucherelor pentru energie. Așadar, acestea vor putea fi folosite până la 31 martie 2024.
Anunț de ultim moment. Guvernul a prelungit valabilitatea voucherelor pentru energie până pe 31 martie 2024

Executivul aduce vești minunate pentru români. Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, în debutul ședinței de Guvern, că Executivul va prelungi valabilitatea voucherelor pentru energie, potrivit informațiilor furnizate de știripesurse.ro.

Prelungirea valabilității pentru voucherele de energie

„Ne apropiem de iarnă și dl ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, vine cu o veste bună. Valabilitatea voucherelor pentru energie se prelungește până 31 martie 2024, deci suntem acoperiți și pentru acest sezon rece. Este o decizie necesară, luată după consultările cu reprezentanții Comisiei Europene, voucherele fiind valabile inițial doar până la 31 decembrie 2023”, a precizat Ciolacu.

Românii vulnerabili primesc 1.400 de lei în 2023 pentru plata facturilor la energie şi vouchere sociale, sprijinul fiind acordat de Guvern în două tranșe anuale în valoare de câte 700 lei.

Potrivit premierului Ciolacu, decizia este una „necesară” și a fost luată după consultările cu reprezentanții Comisiei Europene. Inițial, voucherele pentru energie erau valabile până la data de 31 decembrie 2023, conform datelor transmise de Digi24.

vouchere energie
vouchere energie

Te-ar putea interesa și: Statul oferă noi ajutoare pentru încălzirea locuințelor. Peste 3 milioane de români au șansa să beneficieze de acești bani

Măsura prelungirii a fost anunțată și de ministrul Adrian Câciu, săptămâna trecută.

„O veste bună pentru cei aproximativ două milioane de beneficiari ai voucherelor pentru energie: Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe.

În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene am obtinut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024. În acest sens, în aceste zile, inițiem demersurile de modificare a legislației naționale pentru ca acest acord să fie rapid implementat.

Compensarea prețurilor la energie este o măsură importantă prin care asigurăm sprijin familiilor vulnerabile și ne menținem angajamentele luate, așa cum e normal”, a scris Câciu, pe pagina sa de Facebook.

Cu ajutorul acestor vouchere, românii vor putea plăti energia electrică, energia termică furnizată la nivel centralizat, buteliile de gaz și lemnele de foc. De aceste vouchere au beneficiat și cei care se încălzesc cu cărbune, peleți, păcură și diferite tipuri de combustibili lichizi sau solizi. Cardurile sunt emise și distribuite de Compania Națională Poșta Română. Românii care au întâmpinat probleme pot suna la call-center-ul C.N. Poșta Română: 0319966.

Vezi și: Marcel Ciolacu promite că situația de la azilele groazei nu se va mai repeta. Se discută un nou cadru legislativ pentru activitatea de asistență socială