- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Auchan își schimbă strategia și trece de la hipermarket la supermarket de mari dimensiuni: „Pentru 2023 suntem optimiști din mai multe perspective”

17 Jul, 11:57 • Bocioacă Bianca
Auchan are, sub toate formatele sale, peste 370 de magazine, cele mai multe fiind de proximitate, deschise în benzinăriile Petrom.
Auchan își schimbă strategia și trece de la hipermarket la supermarket de mari dimensiuni: „Pentru 2023 suntem optimiști din mai multe perspective”

Auchan, retailer francez, își folosește bugetul de investiții de anul acesta pentru trei lucruri importante – expansiune și remodelări, eficiență energetică și sustenabilitate și zona de cercetare și dezvoltare de concepe noi, potrivit directorului de marketing al companiei, Tiberiu Dănețiu. Acesta nu a oferit detalii cu privire la bugetul din 2023 al grupului.

„Una dintre axele principale de expansiune este supermarketul de mari dimensiuni, de 2.000 mp, iar în ceea ce priveşte remodelările de magazine, cel mai recent concept este Auchan Discount”, spune Dănețiu, potrivit zf.ro.

Citește și: FOTO| Lovitură dură pentru Lidl, Carrefour, Mega Image, Auchan! Dezastrul găsit de inspectorii ANPC în urma controalelor aspre

Auchan, prezent pe piața locală cu kipermarketuri, supermarketuri, magazine de proximitate și online, a intrat în 2023 în segmentul de discount, unul dintre cele mai populare din România.

Auchan își schimbă strategia pentru anul 2023

În total, compania are peste 370 de magazine, cele mai multe dintre acestea fiind cele de proximitate, din benzinăriile Petrom: „Referitor la investiţiile pe zona de ultraproximitate, continuăm remodelarea staţiilor OMV Petrom şi deschiderea magazinelor MyAuchan”.

Compania s-a extins în special pe acest format, care este și unul dintre cele mai populare în rândul ormânilor. Aceste deschideri, împreună cu inflația record înregistrată anul trecut, au dus Auchan la un pas de 7 miliarde de lei, cu 9,5% mai mult față de anul 2021.

Avansul este sub nivelul inflației, ceea ce arată că a existat o scădere în volume. A crescut și profitul companiei, cu 17,5%, la 100 milioane de lei.

Citește și: Românii, loviți puternic de prețurile colosale, însă companiile își rotunjesc profiturile în urma inflației

„Pentru 2023 suntem optimişti din mai multe perspective. Pe de-o parte, şi anul trecut şi în prima parte a acestui an am crescut numărul de clienţi, ceea ce este foarte important. De asemenea, vedem o reaşezare a comportamentului de consum, precum şi a formatelor de magazine”, mai spune Tiberiu Dănețiu.

Directorul de marketing al companiei avertizaează că romînii și-au pierdut puterea de cumpărare, lucru care își pune amprenta asupra comportamentului de cumpărare.

„Rămâne tendinţa de mai sănătos, românesc, local. Românii vor să mănânce mai bine, dar sunt mai atenţi în privinţa preţului. Mai degrabă scade cantitatea decât calitatea, dar poate fi observată şi o uşoară tendinţă de depremiumizare, de downtrading. Observăm şi o orientare crescută către mărci private”, a adăugat specialistul.