- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Avertisment pentru români! Cafeaua băută în paharul de plastic crește riscul de cancer. Explicațiile specialiștilor

08 Jul, 11:49 • Lupu Alexandra
Mare atenție la cafeaua băută în paharul de plastic și la caserolele din plastic cu mâncare. Financial Times prezintă două articole dramatice.
Avertisment pentru români! Cafeaua băută în paharul de plastic crește riscul de cancer. Explicațiile specialiștilor

Avertisment pentru români. Cafeaua băută în paharul de plastic și folosirea caserolelor din plastic pentru mâncare pot avea un impact negativ asupra sănătății, informează zf.ro.

Cum afectează sănătatea cafeaua băută în pahar de plastic

Financial Times a publicat recent două studii care ne pot da de gândit. Primul articol are legătură cu creșterea inexplicabilă a numărului de cazuri de cancer în rândul generației millennials. Studiul se numește „The unexplained rise of cancer among millennials. Increasing numbers of younger people in the developed world are being diagnosed with the disease. Scientists are not sure why”.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: S-a început testarea vaccinului anticancer! Marea Britanie își propune să trateze 10.000 de bolnavi în 7 ani

În ultimii 30 de ani, numărul cazurilor de cancer a crescut cu 22% în rândul tinerilor care aveau o vârstă cuprinsă între 25 și 29 de ani. Totodată, cel mai înalt nivel de cazuri de cancer din ultimele trei decenii este înregistrat în rândul celor care au între 20 și 34 de ani. În schimb, o scădere constantă este regăsită la nivelul persoanelor care depășesc vârsta de 74 de ani.

Financial Times relatează că nu există explicații certe privind această situație, însă prezintă grafice care arată că forma de cancer care a accelerat cel mai mult în ultimii 30 de ani este legată de cancerul la colon. Cercetătorii încearcă să găsească explicații, iar cele mai la îndemână sunt legate de stilul de viață stresant, dar și de schimbarea modului de alimentație, adică creșterea fast-foodului.

Plastic
Plastic

Concluzia articolului este că milenialii, adică persoanele născute între 1981 și 1996, încep să fie din ce în ce mai loviți de cancer. Al doilea articol publicat de Financial Times este legat de scăderea cantității de spermatozoizi, care ajunge să fie o problemă în conceperea copiilor. Articolul se numește „Global sperm counts are falling. This scientist believes she knows why”.

El arată că volumul de spermatozoizi eliberaţi de bărbaţi scade accelerat în ţările occidentale din cauza interacțiunii cu plasticul: cafeaua în pahar de plastic, mâncarea în casoletă de plastic încălzită la cuptorul cu microunde, sticlele de plastic. Articolul lovește problema demografică a lumii occidentale. Problema pe care o are în vedere are un impact social și economic major.

Citește și despre: Reacția lui Tudor Ciuhodaru, după ce OMS a declarat cel mai cunoscut îndulcitor ca fiind cancerigen. „Am folosit cancerul în fiecare băutură carbogazoasă”