- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Câți bani câștigă un paznic în România în 2023. Ce beneficii mai are pe lângă salariul de bază

05 Mar, 17:36 • Claudia Simion
Meseria de paznic e una dintre cele mai răspândite din România. Mulți au impresia că e o meserie ușoară, care nu îți dă mari bătăi de cap, însă postul de agent vine, de fapt, cu foarte multe responsabilități.
Câți bani câștigă un paznic în România în 2023. Ce beneficii mai are pe lângă salariul de bază

Câți bani câștigă un paznic în România în 2023. Multe companii nu și-ar putea desfășura activitatea în condiții de siguranță, așa că meseria de paznic e foarte importantă din acest punct de vedere. Nu e un job prin care te îmbogățești, însă salariul e destul de motivant și sunt și o mulțime de beneficii.

Munca nu e ușoară, dar banii îi motivează pe români. În această perioadă au fost scoase la vânzare o mulțime de posturi în domeniul acesta de activitate.

Citește și Chiar dacă România a majorat salariul minim pe economie, țara ocupă tot ultimele locuri la nivel european. Diferențele sunt unele semnificative

Salariile nu sunt aceleași peste tot. Depinde foarte mult de zonă, de program, de cerințe, și desigur, de experiența candidatului.

Cât câștigă un paznic în România în 2023

Un paznic în Timișoara poate să încaseze 1080 de lei pe lună, iar la acest salariu se adaugă și alte beneficii, cum ar fi tichete de masă, 1 masă/zi, plata orelor suplimentare, abonament RATT, medicina muncii gratuit.

Un agent de pază care muncește în București, în ture, și pentru care se cere experiență, poate ajunge să câștige 2100 de lei pe lună.

Dacă vorbim de un agent de pază care lucrează la o fabrică, el e plătit cu 3000 de lei lunar. Pentru acest post este nevoie de un atestat de pază valabil, condiție fizică bună și disponibilitatea de a lucra în ture de noapte.

Citește și Locul de muncă pe care nimeni nu-l vrea. Se oferă salariu 520.000 € și cazare gratuită

Prin urmare, salariul unui agent de pază pornește de la 1.300 de lei și poate ajunge până la 3.000 de lei, însă nu prea poate câștiga mai mult de această sumă.

Agentul de securitate se ocupă de asigurarea pazei obiectivului, bunurilor, valorilor, dar și protecția persoanelor. Mai mult, mai sunt câteva criterii importante de care trebuie ținut cont: existența cursului de calificare, atestat pentru exercitarea profesiei, persoană comunicativă, activă, cu disponibilitate de a lucra cu copii/tineri.

Peste 250 de locuri de muncă în pază și protecție sunt disponibile în momentul de față pe platformele de recrutare. În total sunt disponibile 32.000 de job-uri în România și străinătate.