- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cel mai sărac sat din România se află la 100 de kilometri de București! Unde se află localitatea în care oamenii abia au apă potabilă

04 Feb, 20:27 • Cornel Ghimeșan
Cel mai sărac sat din România se află la 100 de kilometri de București! Cea mai săracă comună din România este în apropiere de București. Se găsește, mai exact, la 100 de kilometri de Capitală și se situează și printre cele mai sărace localități din sud-estul Europei.
Cel mai sărac sat din România se află la 100 de kilometri de București! Unde se află localitatea în care oamenii abia au apă potabilă

Cea mai săracă comună din România se află foarte aproape de Capitală! Se află la doar 100 de kilometri de București și este clasată ca find printre cele mai sărace localități din sud-estul Europei.

Citește și Ţara în care românii pot câştiga 4.800 de euro lunar. Ce pregătire trebuie să aibă candidaţii

Comuna cea mai săracă este comuna Necșești din județul Teleorman.

Potrivit ultimului recensământ, din 2021, arată că aici mai trăiesc 1.017 persoane, în scădere față de recensământul anterior, efectuat în 2011, când erau 1.306 oameni.

Județul Teleorman are cea mai săracă comună din țară. Se numește Necșești, iar locuitorii supraviețuiesc precum în Evul Mediu.

Trăiesc de pe o zi pe alta în lipsa resurselor financiare, dar și a condițiilor sanitare sau educaționale, iar cei mai mulți oameni sunt pensionari sau asistați sociali.

Apa, o problemă majoră în comuna Necșești

Apa este, de asemenea, o problemă majoră în comuna Necșești din România. Sătenii sunt disperați din cauză că nu au apă în locul natal și că sunt nevoiți să și-o care de prin zonele alăturate.

Au un primar care este în funcție de șapte ani, dar în care nu mai au încredere după ce nu și-a respectat promisiunile de până acum

În Necșești, localnicii trăiesc ca în Evul Mediu, apa fiind o reală problemă. Aceștia sunt nevoiți să ia apă din zonele alăturate, potrivit Bugetul.ro.

Locuitorii trăiesc de pe o zi pe alta în lipsa resurselor financiare, dar și a condițiilor sanitare sau educaționale. Cei mai mulți oameni sunt pensionari sau asistați sociali.

Citește și Românii iau cu asalt universitățile din țară! Diploma care poate face diferenţa la salariu

De asemenea, primarul este în funcție de 7 ani. Au un primar care este în funcție de șapte ani, însă nu mai au încredere în el pentru că nu și-a respectat promisiunile de până acum.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult