- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cine sunt angajații pentru care se cere 25% impozit pe salariu? Cât câștigă?

30 Jan, 11:56 • Bocioacă Bianca
Salariații pentru care se cere 25% impozit pe salariu. O delegație a Fondului Monetar Internațional a ajuns în România, una dintre propunerile aflate pe lista economiștilor fiind impozitarea progresivă pe salariu.
Cine sunt angajații pentru care se cere 25% impozit pe salariu? Cât câștigă?

Angajații pentru care se cere 25% impozit pe salariu. O delegație a Fondului Monetar Internațional a ajuns în Romînia în plin val de proteste și greve. Timp de patru zile, vor avea loc discuții cruciale despre banii românilorcu Guvernul, dar și cu reprezentanții mai multor instituții financiare.

FMI propune o singură TVA, eșalonarea recalculării pensiilor și impozit progresiv pe salariu care să ajungă la 25% în funcție de cât câștigi.

Citește și: Impozit de 70% în România. Cine sunt românii care vor plăti atât de mult

Cine sunt salariații pentru care se cere 25% impozit pe salariu

„Venirea FMI în România este o chestiune de rutină pe analiza indicatorilor macro-economici. Vom avea şi noi la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale o întâlnire cu delegaţia FMI marţi dimineaţă, la ora 09.00.Nu avem nicio problemă în sensul acesta. România nu are acord cu FMI, Guvernul României este un guvern responsabil. Vedeţi că toate măsurile, care au fost luate pentru creşterea veniturilor românilor s-au făcut la pachet cu măsuri care ţin de partea de o mai bună colectare a veniturilor statului, inclusiv e-Factura. În ceea ce ne priveşte pe noi, măsuri mai dure cu privire la reducerea muncii la negru, în ceea ce priveşte Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, acţiuni concrete de aşa manieră încât să avem de unde să susţinem toate măsurile bune pe care le-am luat pentru români”,

a explicat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Citește și: Modificări fiscale 2024. O anumită categorie de impozit va crește de peste 4 ori începând cu luna iulie

Discuțiile vor continua timp de patru zile, iar în ultima zi a vizitei FMI se va întâlni cu ministrul Marcel Boloș, cu guvernatorul BNR Mugur Osărescu și cu premierul Marcel Ciolacu.

România nu are în prezent un acord de finanțare cu FMI, însă instituția evaluează anual evoluția economiei, noi fiind țară membră a Fondului.

Fondul a revizuit recent în scădere estimarea sa privind creșterea economică a României din 2024 la numai 2,2% din PIB. Prin comparație, Banca Mondială estimează o creștere de 3,3%, iar guvernul României se bazează pe o creștere PIB de 3,4%, potrivit newsweek.ro.