- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Crescătorii de animale, puși în pericol! Nu vor mai beneficia de subvenții dacă nu respectă anumite reguli

08 Feb, 11:08 • Stefan Simion
Crescătorii de animale au un nou motiv de îngrijorare. Aceștia nu vor mai primi subvenții dacă nu respectă unele reguli.
Crescătorii de animale, puși în pericol! Nu vor mai beneficia de subvenții dacă nu respectă anumite reguli

Crescătorii de animale sunt puși în pericol! Aceștia nu vor mai beneficia de subvenții dacă nu respectă anumite reguli stricte, scrie agro-tv.ro. 2023 se anunță un an greu pentru persoanele care se ocupă de creșterea animalelor. Respectarea normelor de siguranță alimentară (SMR 5) devine una obligatorie. În cazul în care cerințele transmise nu sunt îndeplinite, acestea nu vor mai putea beneficia de ajutorul bănesc.

Ce reguli trebuie să respecte crescătorii de animale

Principalele cerințe transmise prin SMR 5 se aplică producției de lapte crud și de colostru. Există anumite condiții pe care persoanele preocupate de creșterea animalelor ar trebui să le cunoască și să le respecte, pentru a primi în continuare subvențiile. Una dintre reguli se referă la respectarea condițiilor de igienă atât în producție, cât și în timpul mulsului, colectării și transportului.

Crescătorii de animale trebuie să se asigure că laptele crud și colostrul provin de la animale care au o stare bună de sănătate. Acestea nu trebuie să prezinte niciun semn de boală și care nu prezintă simptome ale unei infecții. Regula este una de bază, pentru că va contribui la prevenirea contaminării alimentelor.

crescătorii de animale
crescătorii de animale

Vezi și: Un focar de gripă aviară a fost identificat la finalul lunii ianuarie. Uniunea Crescătorilor de Păsări din România vine cu un răspuns

Pentru a preveni alterarea laptelui și a colostrului, crescătorii trebuie să se asigure că animalele nu au ugerul rănit. Alimentele nu trebuie să provină de la cele cărora li s-a administrat substanțe sau produse neautorizate. În caz contrar, trebuie să fie respectat timpul recomandat de așteptare.

Persoanele responsabile de creșterea animalelor trebuie să izoleze animalele infectate. Echipamentele folosite pentru muls, manipulat sau răcit alimentele și spațiul în care acestea sunt depozitate trebuie să limiteze riscurile de contaminare. Laptele crud și colostrul trebuie să fie depozitate într-un loc protejat de vermină, dar la fel de bine, care să fie separat de zona în care sunt adăpostite animalele.

Echipamentele care intră în contact cu alimentele trebuie să aibă o suprafață ușor de curățat. Crescătorii trebuie să dezinfecteze materialele cu mare atenție. Aceștia trebuie să se asigure că mulsul este realizat în condiții de igienă. Laptele și colostrul trebuie să fie depozitate într-un loc curat, în care este evitată orice formă de contaminare, și de asemenea, alimentele trebuie să fie tratate două ore după muls.

Citește și: Vești bune pentru crescătorii de porci! Sprijin de 1200 lei pe cap de porc din rasele Mangalița sau Bazna

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult