- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dacia va participa la raliul Dakar! La volan se va afla un multiplu campion mondial în WRC, Sebastian Loeb

03 Jul, 15:13 • Lupu Alexandra
Șeful mărcii Dacia, Denis le Vot, a anunțat că marca va participa la raliul Dakar, cel mai cunoscut campionat de mașini de teren din lume. El a anunțat și numele piloților: la volan va fi și cel mai tritrat campion de raliuri din istoria WRC.
Dacia va participa la raliul Dakar! La volan se va afla un multiplu campion mondial în WRC, Sebastian Loeb

Denis le Vot a anunțat că Dacia va participa la raliul Dakar, cel mai cunoscut campionat de mașini de teren. El a confirmat și numele piloților, între care va fi și un multiplu campion mondial în WRC, informează profit.ro.

Dacia va participa la raliul Dakar

Dacia va participa la cel mai cunoscut raliu de anduranță din lume, Raliul Dakkar, începând din sezonul 2025. Marca va participa cu o echipă oficială. Anunțul a fost făcut de Denis le Vot, CEO al mărcii Dacia, care i-a avut alături pe cei doi piloți care vor conduce autoturismele în raliu.

Te-ar putea interesa și: Casa uriașă a unui miliardar celebru cu un garaj pentru 30 de mașini a fost scoasă la vânzare. Cum arată castelul de 5.000 de metri pătrați

„Toată lumea știe că Dakkar este un fel de laborator tehnologic un parc de încercare pentru noi soluții de mobilitate. Misiunea noastră la Dacia nu este doar de a dezvolta mobilitatea viitorului foarte accesibilă ci și pe cea cu emisii scăzute, de aceea ne concentrăm și pe combustibili sintetici.

Aceștia sunt dezvoltați pe liderul mondial Aramco, sunt deja disponibili, este vorba despre combustibilul pe care îl vom folosi la Dakkar. Noi vrem să întruchipăm viitorul motorului cu emisii scăzute și asta este în concordanță cu ADN-ul Dakkar.

Așadar vom participa la raliul Dakar, pentru că este o provocare responsabilă, este vorba despre faptul că ADN-ul nostru se potrivește perfect cu ateneul Dakar și invers”, a declarat Denis le Vot.

La volanul uneia dintre mașini se va afla Sebastian Loeb, un multiplu campion mondial în World Rally Championship. El a avut, de asemenea, multe participări și în Dakar, unde a urcat pe podium. Loeb a declarat că obiectivul lui este să câștige.

„Mă simt foarte fericit și obiectivul meu este să câștig. Este posibil să câștig mai ales cu sprijinul Dacia, cu proiectul actual în care se implică, este o veste foarte bună pentru mine, așadar sunt foarte bucuros să mă alătur echipei și cred că vom putea face ceva frumos împreună”, a declarat Sebastian Loeb.

Dacia
Dacia

Cel de-al doilea pilot va fi Cristina Gutierrez. Ea este prima femeie care a încheiat cu succes Raliul Dakar și a doua femeie pilot care a câștigat o etapă a acestei competiții dure.

„Practic sporturi cu motor de 14 ani și am participat de 7 ori la Dakkar. Următorii ani vor fi speciali pentru mine pentru că mă alătur echipei Dacia. Sunt foarte bucuroasă este ca un vis care devine realitate, le mulțumesc tuturor celor care cred în mine și pentru că au crezut în mine și au făcut acest lucru posibil.

Pentru mine este cel mai frumos moment din cariera mea, sunt sigură că voi lucra din greu pentru a oferi cele mai bune rezultate și pentru a avea momente extraordinare”, a declarat Cristina Gutierrez, în conferința de prezentare.

Denis le Vot a amânat prezentarea oficială a mașinii cu care Dacia va participa. Cel mai probabil va fi noul Duster, care însă nu a fost lansat oficial. El va fi prezentat anul viitor, alături de toate detaliile pentru concurs.

Citește și despre următorul subiect: Mai mulți români își vor putea permite să cumpere mașini electrice. Prețurile autoturismelor vor fi reduse considerabil în următorii ani