- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este oficial! Catedrala Mânturii Neamului a pus un cod QR deasupra acesteia pentru cei care doresc să facă donații!

23 Nov, 23:11 • Oprea Alina
Este incredibil! Catedrala Mântuirii Neamului are cod QR! De acum, oamenii care doresc să facă donații, o vor putea face online sau prin SMS!
Este oficial! Catedrala Mânturii Neamului a pus un cod QR deasupra acesteia pentru cei care doresc să facă donații!

Catedrala Mântuirii Neamului a arborat pe clădire un cod QR pentru persoanele care doresc să facă donații online sau prin SMS. Astfel, banii care vor fi strânși urmează să fie folosiți pentru pictura în mozaic a lăcașului de cult. Se pare că era tehnologiei este aplicată și acestor lăcașe, un factor ce marchează evoluția digitalizării în toate sectoarele.

Banneru are o latură de 3 metri, iar plasarea acestuia pe una din turlele Catedralei Naționale a fost decisă de sectorul Patriarhiei Române care se ocupă cu ridicarea edificiului. Astfel, prin accesarea acestui cod QR, oamenii au acces rapid la informațiile utile credincioșilor care doresc să facă o donație pentru viitoarele picturi.

Ai putea fi interesat și de: Biserica Ortodoxă a luat marea decizie! Începând cu anul următor, pe 1 octombrie va fi celebrată o mare sărbătoare

Cod QR arborat pe clădirea Catedrala Mântuirii Neamului!

Catedrala Mântuirii Neamului nu reprezintă singurul lăcaș de cult care se află în procesul de modernizare. Astfel, aceasta a deschis porțile către legătura dintre om și telefon. Mai mult decât atât, și Catedrala Metropolitană din Iași se află în era digitală, precum și Mănăstirea Putna, unde solicitările de acatiste se transmit prin intermediul mailului.

Catedrala Mântuirii Neamului are cod QR!
Catedrala Mântuirii Neamului are cod QR!

În momentul în care oamenii scanează codul QR cu telefonul, aceștia vor vedea că va apărea scris codul IBAN, pentru contribuții bănești. Mai mult decât atât, pentru sănătatea familiei și pentru cei răposați slujesc, la cerere, și colaboratorii de la Muntele Athos.

Prin intermediul acestei metode digitale, se poate plăti aprinderea unei lumânări ori pachete cu preț diferit, în funcție de frecvența pomelnicilor și numărul de beneficiari. Spre exemplu, cel mai scump, conform Știrile ProTv, ajunge la suma de 100 de euro.

Bineînțeles, aceste costuri au fost gândite și pentru cei care dispun de un buget mai mic și care chiar doresc să facă aceste donații. Astfel, pentru cei cu buget mic, Mănăstirea Cernica oferă o pomenire sau un acatist la 1 leu, pentru 10 nume de vii și zece de morți, conform Antena 3.

Ai putea fi interesat și de: Conacul Romano, una dintre cele mai impresionante bijuterii arhitecturale ale României, a fost scos la vânzare! Suma incredibilă de la care pornește licitația