- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Impozite 2024. Reducere pentru plata anticipată a impozitelor. Termenul limită pentru achitarea dărilor către stat

08 Feb, 19:05 • Bocioacă Bianca
Impozite 2024. An de an, românii sunt obligați să-și plătească impozitele și, cu toate că termenul pentru plata impozitelor este spre finalul lunii mai, mulți cetățeni aleg să le plătească anticipat, pentru a beneficia de reducerea oferită.
Impozite 2024. Reducere pentru plata anticipată a impozitelor. Termenul limită pentru achitarea dărilor către stat

Impozite 2024. Plata în avans a impozitelor, în întregime, devine o opțiune tot mai atractivă pentru români, mai ales pentru cei care trebuie să achite impozite pentru clădiri, terenuri sau mijloace de transport. Motivul îl reprezintă reducerea consistentă pe care o pot obține în schimbul acestei decizii.

Se recomandă ca plata să fie efectuată la ghișeele administrațiilor financiare, la casieriile direcțiilor de impozite și taxe locale sau la ghișeele Poștei Române din raza de domiciliu.

Citește și: Tinerii români s-au săturat să fie angajați și vor să devină antreprenori. Uite cum ai putea câștiga 1000 de euro: „Exclus angajarea”

Fie că se optează pentru plata în numerar sau cu cardul, aceste instituții sunt recunoscute pentru fiabilitatea și eficiența lor în procesarea tranzacțiilor financiare.

Reducerea pentru plata anticipată este de 10%. Există situații în care beneficiile ei pot fi remarcabile. Românii care decid să achite integral și în avans impozitele pot profita de bonusul de 10%.

Impozite 2024. Termenul limită pentru plata acestora

Românii care plătesc integral impozitele până la 31 martie vor beneficia de această reducere. În 2024, ziua de 31 martie cade într-o zi de duminică, ceea ce ridică o problemă în ceea ce privește termenul limită pentru beneficierea de reducerea de 10%. În astfel de situații, cel mai probabil, autoritățile vor lua în calcul ultima zi lucrătoare anterioară datei de 31 martie, adică vineri, 29 martie.

Există posibilitatea și ca termenul limită să fie extins până la prima zi lucrătoare după data de 31 martie, adică pe 1 aprilie, luni. Prelungirea ar putea ține cont de faptul că data de 31 martie este o zi nelucrătoare.

Citește și: România, împrumut de peste 2,1 miliarde de euro pentru modernizarea spitalelor. Ministerul Sănătății anunță noul parteneriat cu BEI

Cetățenii români trebuie să achite și impozite pentru proprietățile pe care le dețin, cum ar fi mașini, case și terenuri. În plus, există și alte taxe și impozite specifice, precum taxa pentru serviciile de reclamă și publicitate sau impozitul pe spectacole. Astfel, este esențial să fiți atenți la comunicările oficiale ale autorităților fiscale pentru a fi la curent cu termenul exact până la care puteți primi reducere la plata impozitelor, scrie stirilebzi.ro.