- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Moș Crăciun vine cu o primă de 1000 de lei pentru acești români! Cine sunt norocoșii

15 Dec, 09:01 • Bumbeneci Diana
Vești excelente! Primă de 1.000 de lei de sărbători pentru această categorie de angajaţi.
Moș Crăciun vine cu o primă de 1000 de lei pentru acești români! Cine sunt norocoșii

Sărbătorile de Crăciun aduc bani în plus pentru o categorie de angajați din România. Aceștia vor primi 1.000 de lei în plus la salariu ca primă de sărbători 2023.

Primă de sărbători pentru români

Pentru că a fost un an cu adevărat greu din punct de vedere economic, pe final, angajatorii au decis să își motiveze mai mult angajații prin diverse atenții. În acest sens, conform ultimelor studii, bonusurile sau primele de sărbători au devenit un instrument puternic pentru păstra forța de muncă productivă.

Vezi și: Primă de 17.000 de euro fiecărui angajat. O renumită companie aduce mari venituri în pragul sărbătorilor

primă Crăciun
primă Crăciun

Potrivit unui studiu de opinie realizat în legătură cu situația pe piața forței de muncă, rezultatele scot în evidență faptul că valoarea acestor bonusuri se situează, în majoritatea cazurilor, între 1.000 și 2.000 de lei, asociată, în mare parte, firmelor din sectorul construcțiilor, retail, servicii medicale, farmaceutic și alte prestări de servicii,” afirmă analiștii companiei de consultanță.

Cercetarea realizată de Frames arată că:

  • 34,8% dintre manageri intenționează să ofere prime salariale sau cadouri, în timp ce 30,4% au în vedere tichetele cadou și primele salariale.
  • 16,7% dintre manageri intenționează să ofere sume cuprinse între 2.000 și 2.500 de lei, asociată serviciilor financiare și IT
  • 5,6% dintre manageri intenționează să ofere prime simbolice, cu sume de până în 300 de lei. Acestea sunt de obicei asociate firmelor mici și foarte mici, unde forța financiară este mai redusă, notează KanalD.ro

Privind din unghi psihologic, principalul rol al primelor sau bonusurilor de performanță sau salariale acordate angajaților este acela de a-i motiva pe oameni către performanță, de a îmbunătăți performanța acestora la locul de muncă, dar mai ales de a crește gradul de loialitate față de o organizație care nu este dispusă, de exemplu, să piardă angajații cheie cu experiențe și capacități necesare desfășurării unor proiecte sau activități strategice.

Ai mai putea citi: Jobul de coordonator de curieri a cucerit românii. Cum să câștigi simplu 1000 de euro pe lună

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult