- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Orădeanul sancționat că are prea multe păsări pe proprietate iese în câștig. Ce s-a întâmplat în instanță

29 Mar, 14:08 • Lupu Alexandra
Un orădean a fost sancționat dintr-un motiv neobișnuit: numărul de păsări pe care le creștea pe proprietate era prea mare. Iată ce s-a întâmplat în instanță.
Orădeanul sancționat că are prea multe păsări pe proprietate iese în câștig. Ce s-a întâmplat în instanță

Un orădean a primit un „avertisment”, după ce a fost acuzat că numărul de păsări pe care le crește pe proprietate este mult prea mare, relatează ziare.com. Cu toate acestea, situația a decurs în favoarea lui, având în vedere că bărbatul a obținut anularea sancțiunii în instanță.

Orădean acuzat că are prea multe păsări pe proprietate

Primele informații din acest caz arată că un orădean a fost sancționat cu un avertisment, pentru că „creşte păsări, într-un adăpost amenajat în fundul curţii imobilului, peste numărul maxim admis, prin aceasta producând disconfort vecinilor”. Tribunalul din Bihor a pronunțat sentința finală a dosarului. Cetățeanul a primit un avertisment de la Poliția Locală Oradea, în care se stipula că numărul de găini pe care le crește este mare: peste 300.

Citește și: O bătrână de 82 ani a fost surprinsă de o dronă în timp ce încerca să fure porumb. Procurorii Parchetului au deschis un dosar pe numele acesteia după un an și jumătate

Orădeanul a fost sancționat în iulie 2021, în temeiul Hotărârii de Consiliu Local Oradea, care preciza că „adăposturile pentru creșterea animalelor de fermă şi păsărilor în curțile persoanelor particulare (de cel mult 5 capete în total porcine, bovine, ovine, caprine, cabaline sau cel mult 10 alte animale/păsări) se amplasează la cel puțin 10 m de cea mai apropiată locuință învecinată și se exploatează astfel încât să nu producă poluarea mediului sau disconfort vecinilor”.

Un orădean este acuzat că are prea multe păsări pe proprietate
Un orădean este acuzat că are prea multe păsări pe proprietate

Cetățeanul a depus contestație pentru sacțiunea pe care a primit-o. La Judecătoria Oradea, bărbatul a arătat că are deja o sentință prin care un proces verbal similar a fost anulat. Mai mult decât atât, orădeanul a precizat că „textul legal face expres trimitere la modalitatea de amplasare și exploatare a adăposturilor pentru păsări în curțile persoanelor particulare, impunând o distanță minimă de 10 m față de cea mai apropiată locuință învecinată şi nu fată de limita de proprietate”.

Bărbatul s-a mai apărat spunând că „nu se poate admite că printr-o simplă paranteză care cuprinde o enumerare, textul parantezei fiind lipsit de subiect și predicat, să se instituie Ia nivelul întregului oraș interdicția de a crește în curtea proprie 15 găini”. În cele din urmă, sentința este a doua care îi dă câștig de cauză orădeanului.

Te-ar putea interesa și: Abuz în serviciu la Hidroelectrica. Directorul care și-a construit din banii companiei un ponton la Vidraru scapă de acuzații. Explicațiile magistraților