- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Problemele aeroporturilor din Europa vor mai dura! 2025 ar putea fi anul salvator

20 Dec, 12:34 • Bumbeneci Diana
Traficul de pasageri la aeroporturile europene se va redresa complet abia în 2025. Consiliul Internațional al Aeroporturilor a prezentat un bilanț sumbru.
Problemele aeroporturilor din Europa vor mai dura! 2025 ar putea fi anul salvator

O redresare completă a numărului de pasageri pe aeroporturile europene este acum amânată până în 2025, faţă de 2024, cât se previziona anterior, se arată într-un raport publicat marți de Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI Europe), care reprezintă aeroporturile europene, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Problemele aeroporturilor din Europa vor mai dura

„Traficul de pasageri s-a redresat semnificativ din primăvara anului trecut, iar până acum s-a dovedit rezistent în contextul sporirii tensiunilor geopolitice şi a dificultăţilor economice”, a afirmat Olivier Jankovec, directorul general al ACI Europe.

Ai mai putea citi și: Compania Națională de Aeroporturi București, profund afectată de criza personalului. În doar câteva zile, peste 200 de zboruri au fost amânate sau chiar anulate

Cu toate acestea, reprezentanții Consiliului Internațional al Aeroporturilor se așteaptă ca redresarea de pasageri să se încetinească ușor, ușor, iar abia din 2025 să se poată ajunge în Europa la un nivel la care se aflau înainte de debutul pandemiei de coronavirus.

„Totuşi, ne aşteptăm acum ca redresarea traficului de pasageri să încetinească, urmând ca în 2025 aeroporturile din Europa să ajungă la nivelul la care erau înaintea pandemiei”, a adăugat Jankovec.

Compania Națională de Aeroporturi București anunță că în doar câteva zile au fost raportate întârzieri la peste 200 de zboruri. Criza personalului face din Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București locul în care așteptarea a devenit un adevărat infern. Spre exemplu, un număr de 226 de zboruri (aterizări şi decolări) au înregistrat întârzieri mai mari de 60 minute, în ultimele săptămâni.  Conform datelor oferite de reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București, dintre acestea, 70% au avut drept cauză rotația aeronavelor sau lipsa echipajului.

Ai mai putea citi și: Lovitură pentru românii care călătoresc cu Ryanair! În 2023, compania va face schimbări majore

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult