- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Propunerea legislativă a Comisiei Europene cu privire la banii în numerar. Ce se întâmplă cu cash-ul în viitorul apropiat

29 Jun, 19:40 • Lupu Alexandra
Comisia Europeană a înaintat două inițiative legislative importante, cu privire la banii în numerar. Iată ce se va întâmpla cu cash-ul în viitorul apropiat.
Propunerea legislativă a Comisiei Europene cu privire la banii în numerar. Ce se întâmplă cu cash-ul în viitorul apropiat

Comisia Europeană a înaintat două propuneri legislative importante, cu privire la soarta banilor în numerar. Totul se întâmplă în timp ce BCE se pregătește să lanseze euro digital, relatează ziare.com.

Ce se va întâmpla cu banii în numerar

Banca Centrală Europeană a anunțat că se pregătește să lanseze euro digital. În paralel, Comisia Europeană a înaintat două propuneri legislative importante, cu privire la soarta banilor în numerar.

Concret, instituția vrea să se asigure că numerarul va rămâne în continuare în circulație. Factorii de decizie din Uniunea Europeană se concentrează pe importanța banilor gheață și insistă pe reglementarea prin lege ca banii digitali să fie doar o alternativă a numerarului.

Citește și despre: Ratele la bănci vor crește! BCE majorează dobânzile în continuare

60% dintre persoanele chestionate la nivel european doresc să aibă posibilitatea de a utiliza în continuare bancnotele și monedele euro. Primele informații arată că au fost înaintate două propuneri legislative miercuri, 28 iunie, de către Comisia Europeană, care vrea să se asigure că cetățenii și întreprinderile vor avea în continuare acces la bancnote și monede euro în întreaga zonă euro.

Comisia Europeană a propus două seturi de măsuri care se susțin reciproc, având în vedere că executivul UE vrea să stabilească un cadru pentru o posibilă nouă formă digitală a monedei euro. Prima propunere legislativă are în vedere moneda de plată legală euro, mai exact, încearcă să protejeze numerarul și să se asigure că ea este acceptată pe scară largă ca mijloc de plată.

Bani
Bani

A doua inițiativă stabilește cadrul juridic pentru un posibil euro digital, fiind o completare pentru bancnotele și monedele euro. Așadar, euro digital ar deveni o opțiune suplimentară pentru oameni. Cu toate acestea, dacă va fi emisă moneda digitală, rămâne la decizia Băncii Centrale Europene.

Propunerea legislativă a Executivului de la Bruxelles are în vedere protejarea numerarului în întreaga zonă euro și asigură un cadru legislativ ca cetățenii să aibă suficient acces la numerar, pentru a plăti în bani cash, dacă doresc acest lucru. Astfel, statele membre au responsabilitatea de a asigura acceptarea pe scară largă a plăților în numerar, precum și accesul suficient și efectiv la numerar.

Te-ar putea interesa și: Guvernul introduce noi obligații pentru restructurarea creditelor. BCE a majorat costurile de împrumut la cel mai ridicat nivel din ultimii 22 de ani