- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salariul, cel mai important criteriu pentru românii care își schimbă locul de muncă. 53% dintre români vor să-și schimbe jobul în următoarele 6 luni

15 Apr, 17:51 • Fundeanu Madalina
Salariul rămâne criteriul de bază pentru cei care își schimbă locul de muncă. Un studiu arată că 53% dintre români au de gând să își schimbe jobul în următoarele 6 luni.
Salariul, cel mai important criteriu pentru românii care își schimbă locul de muncă. 53% dintre români vor să-și schimbe jobul în următoarele 6 luni

Aproape 53% dintre români au în plan să își schimbe locul de muncă în următoarele 6 luni, după cum arată rezultatele studiului „HR Research” realizat de către 4Service Group, companie internațională de cercetare, citată de Wall-Street.ro.

Mai mult de jumătate dintre români vor să-și schimbe locul de muncă

Conform sondajului, unul dintre cei mai importanți factori care îi determină pe angajații români să-și caute un alt loc de muncă este salariul. Rezultatele demonstrează că media salarială dorită ajunge până la 5.823 de lei, în vreme ce venitul actual reprezintă doar 75% din această sumă, respectiv 4.349 lei.

„Într-un context economic marcat de incertitudini, este important să avem o imagine de ansamblu asupra pieței forței de muncă și să înțelegem astfel care sunt prioritățile angajaților. Rezultatele studiului oferă o perspectivă valoroasă tuturor companiilor asupra factorilor care îi determină pe angajați să ia decizii legate de carieră.

Stabilitatea salarială, beneficii adiționale și un echilibru sănătos între viața personală și profesională, reprezintă principalele criterii de selecție pentru un job, potrivit celor peste 53% dintre respondenții sondajului nostru.”, a declarat Roxana Monica Vîlcu, Country Manager România 4Services Group.

Ai mai putea fi interesat și de: Producția industrială a României a crescut în februarie 2024. Topul țărilor din UE cu cea mai mare creștere

loc de muncă
loc de muncă

De asemenea, datele analizate arată că, în ultimul timp, mediul de lucru a devenit mult mai important pentru angajați. Așadar, crearea unei culturi organizaționale care promovează bunăstarea și dezvoltarea personală au devenit criterii esențiale. Aceste elemente se regăsesc printre cerințele cheie pentru crearea unor locuri de muncă atractive și care oferă satisfacție.

Cât despre factorii interni considerați esențiali, studiul arată că securitatea și stabilitatea ocupă un loc important în luarea deciziilor de angajare. În plus, angajații vor să se simtă valorizați și apreciați în cadrul organizației, iar satisfacția personală și împlinirea profesională sunt, de asemenea, aspecte fundamentale. Un alt factor relevant este evitarea presiunii și stresului excesiv în locul de muncă.

Platformele de recrutare de tip ejobs.ro și bestjobs.ro sunt în continuare cele mai importante canale utilizate de către respondenți pentru căutarea unui nou job.

Vezi mai multe știri: Se adaugă bani la salariul unor români. Veniturile pot ajunge până la 8.000 de lei