- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Va rămâne România cu doar 7 regiuni după reorganizarea administrativ-teritorială. „Există riscul ca numite zone sau anumite localități să fie neglijate din punct de vedere al proiectelor”

08 Aug, 15:01 • Bumbeneci Diana
Ministrul Dezvoltării face noi declarații despre reorganizarea administrativ-teritorială. Acesta susține că 7 regiuni în România vor fi foarte greu de gestionat.
Va rămâne România cu doar 7 regiuni după reorganizarea administrativ-teritorială. „Există riscul ca numite zone sau anumite localități să fie neglijate din punct de vedere al proiectelor”

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a explicat că nu va fi suficient timp, în actualul mandat, pentru o reformă administrativ-teritorială a României, dar a subliniat că această reformă este necesară.

Adrian Veștea, despre posibila reorganizare teritorială

„Nu va fi timp tocmai datorită faptului că vorbim de o reformă care trebuie să aibă legislația necesară pentru a putea fi implementată. În prezent, vedem că avem referendumuri doar pentru a te dezlipi de o entitate existentă. Nu există o deschidere din partea comunităților de a face referendumuri pentru a comasa anumite localități. Există frica ca anumite zone sau anumite localități să fie neglijate din punct de vedere al proiectelor care ar trebui implementate și, din acest motiv, cetățenii sunt destul de rezervați”, a pecizat Adrian Veștea, luni seară, la TVR Info.

Adrian Veștea, despre reorganizarea teritorială
Adrian Veștea, despre reorganizarea teritorială

Vezi și: A fost anunțată data limită până la care românii mai pot cumpăra vechime în muncă pentru pensie. Autoritățile anunță ce documente sunt necesare

Oficialul a fost întrebat cum ar trebui să arate împărțirea administrativ-teritorială, dacă ar trebui să existe 7 regiuni. În acest context, Veștea a explicat că și dacă ar fi mai multe regiuni tot ar fi o reformă importantă.

„Trebuie să fim realiști, a rămâne 7 regiuni în România cred că este o situație care va fi destul de greu de gestionat. Dar, dacă am înjumătăți sau am împărți la 3 numărul județelor de astăzi, totuși ar fi o reformă destul de importantă. Cred că nu ar trebui să fim atât de radicali, dar este necesar să avem o reformă administrativă.

Ultima reformă a fost făcută în 1068, prin Legea 2. Ar trebui să ajungem să avem noi reglementări administrativ teritoriale, adaptate la condițiile de astăzi, ținând cont de faptul că și Uniunea Europeană nu alocă bani decât în momentul în care vede că, de fapt, noi gândim un concept integral la nivelul tuturor autorităților publice locale”, a mai adăugat Adrian Veștea, citat de News.ro.

Ai mai putea citi: Motorina se scumpește din nou! Ce prețuri au carburanții în România pe 8 august

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult