- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vacanța de Paște pe litoralul românesc. Oferte de cazare de la zeci de hoteluri. Care sunt cele mai mici prețuri

17 Mar, 08:53 • Lupu Alexandra
Litoralul românesc dă startul ofertelor de cazare pentru vacanța de Paște. Iată care sunt cele mai mici prețuri.
Vacanța de Paște pe litoralul românesc. Oferte de cazare de la zeci de hoteluri. Care sunt cele mai mici prețuri

Încep pregătirile pentru vacanța de Paște pe litoralul românesc. Mai exact, câteva zeci de hoteluri au anunțat că vor fi deschise pentru turiștii interesați, pe perioada sărbătorilor pascale, confirmă g4media.ro. Patronii au publicat lista de prețuri pentru mai multe oferte care ar putea fi de interes.

Vacanța de Paște se poate celebra pe litoralul românesc

Litoralul românesc a început pregătirile pentru vacanța de Paște. Primele informații arată că zeci de hoteluri vor fi deschise pe perioada sărbătorilor pascale, și de asemenea, au apărut liste de interes cu ofertele de cazare și prețurile aferente. Sute de turiști intenționează să meargă la Marea Neagră în perioada 14 și 17 aprilie. Unitățile de cazare au anunțat că vor fi deschise, ba mai mult de atât, hotelierii au confirmat că pregătesc pachete tematice pentru Paște.

La prima vedere, tarifele pornesc de la 123 lei pe noapte, pentru o cameră dublă, pentru cei care aleg doar cazarea, așa cum afirmă Ionuț Nedea, specialist în turism. În perioada sărbătorilor pascale, vor fi deschise în mod special unitățile care au centre SPA și zone destinate relaxării, majoritatea fiind situate în Eforie Nord și Mamaia.

Pachetele speciale pentru turiști includ mese tradiționale de Paște, precum cozonac, ouă roșii, preparate din carne de miel, printre multe altele. La fel de bine, vor exista activități pentru copii, precum și momente de divertisment.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Se cere amenajarea plajelor de pe litoralul românesc! Ce soluții a propus Tanczos Barna în cadrul proiectului

Chiar dacă data de 1 mai este cea care dă startul în general sezonului festival pe litoralul românesc, ultimii ani ne arată că mai mulți români aleg Marea Neagră pentru a celebra sărbătorile pascale, așa cum precizează și Ionuț Nedea. Specialistul în turism menționează că minivacanța în cauză este un antrenament pentru weekendul prelungit de 1 mai, care este la două săptămâni după Paște.

„În mod tradițional, data de 1 Mai este cea la care se dă startul sezonului estival pe litoralul românesc. Dar, de la an la an, observăm că tot mai mulți români aleg Marea Neagră pentru a merge în minivacanța de Paște, deși litoralul nu este principala destinație a turiștilor pentru sărbătorile pascale. Însă, putem spune că această minivacanță va fi ‘antrenamentul’ pentru weekendul prelungit de 1 Mai, care, în 2023, este la două săptămâni după Paște”, afirmă Nedea.

Zeci de hoteluri de pe litoral pregătesc ofertele de cazare pentru vacanța de Paște din 2023
Zeci de hoteluri de pe litoral pregătesc ofertele de cazare pentru vacanța de Paște din 2023

Tarifele de cazare încep de la 123 lei pe noapte pentru două persoane. Prețul este valabil pentru o vilă de trei stele din Eforie Nord. Turiștii care vor pachete mai complexe trebuie să achite 455 lei pe noapte pentru o cameră dublă, la un hotel de trei stele din Mamaia, ofertă care include cazarea, mic dejun și cină, masa festivă de Paște, program artistic pentru adulți și copii, dar și piscină exterioară cu apă încălzită.

Tot la o unitate de trei stele din aceeași locație, un pachet all inclusive costă 576 lei/noapte. Pe de altă parte, în Eforie Nord, la un hotel de trei stele, o noapte de cazare cu mic dejun inclus valorează 262 lei, iar în Mamaia, la patru stele, camera dublă ajunge la valoarea de 273 lei pe noapte. În comparație cu anul trecut, ofertele sunt cu 10% mai mici, dar există și anumite unități care au majorat prețurile.

„Rezervările pentru Paște au început deja, dar ne așteptăm ca cele mai multe să vină cu aproximativ două săptămâni înainte de sărbători, mai ales dacă prognoza meteorologică va indica vreme frumoasă pentru zona de litoral a țării.

Ceea ce este evident e interesul mult mai ridicat al românilor pentru sejururi la mare de Paște în comparație cu anul trecut. De menționat că, în general, turiștii care aleg litoralul în această perioadă sunt mai ales familii cu copii – multe hoteluri având pregătite programe pentru cei mici – și care provin din localități aflate la maximum 3-4 ore de mers cu mașina până în destinație”, afirmă Nedea.

Citește și despre următorul subiect: S-a dat drumul la rezervări pentru sezonul estival 2023! Agențiile oferă reduceri de până la 50% pentru vacanțele de pe litoralul românesc