- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu pe șantierul autostrăzii A0 Sud: „Cea mai mare realizare după 30 de ani”

27 Mar, 13:50 • Adrian Popovici
Marcel Ciolacu a anunțat că locuitorii din Ilfov și din București vor merge pe autostradă până la Constanța, în acest sezon estival. Anunțul a fost făcut de premier pe șantierul autostrăzii A0 Sud.
Marcel Ciolacu pe șantierul autostrăzii A0 Sud: „Cea mai mare realizare după 30 de ani”

Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, pe șantierul autostrăzii A0 Sud, Lotul 1 Glina – Vidra că după o așteptare de 30 de ani, locuitorii din București și Ilfov vor putea să meargă la Constanța și pe litoralul Mării Negre exclusiv pe autostradă. După cum a explicat premierul a explicat faptul că acest lucru va fi posibil în curând, înainte de sezonul estival, transmite News.ro.

În declarațiile date presei în timpul vizei pe șantierul A0 din Sudul Capitalei, Marcel Ciolacu a explicat faptul că consideră că acesta este un moment de mândri, mai exact faptul că după evoluțiile pozitive de pe Autostrada Moldovei se poate vorbi și despre finalizarea în viitorul apropiat a lucrărilor de pe Centura Capitalei și a loturilor care fac legătura dintre acestea și autostrăzile din jurul Bucureștiului.

„Vorbim de certitudini, e un moment categoric de mândrie, că după 30 de ani, după ce săptămâna trecută am vorbit de Autostrada Moldovei, în sfârşit vorbim de Centura Bucureştiului, de A0 şi de autostradă”, a spus premierul, după vizita de lucru pe şantierul autostrăzii A0 Sud, Lotul 1 Glina – Vidra.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Sorin Grindeanu, declarații de ultim moment de pe șantierul autostrăzii A0 Sud, Lotul 1 Glina – Vidra

Marcel Ciolacu pe șantierul Autostrăzii A0
Marcel Ciolacu pe șantierul Autostrăzii A0

Marcel Ciolacu: Lucrările vor fi gata până pe 15 aprilie

Premierul a explicat faptul că lucrările necesare pentru completarea traseului din jurul Capitalei ar urma să fie gata pe 15 aprilie, conform termenelor de execuție asumate de către constructor. Dacă operațiunile de pe șantier decurg așa cum a fost planificat, atunci locuitorii din Ilfov şi cei din Bucureşti vor merge pe autostradă, până la Constanţa.

În timpul conferinței de presă, Marcel Ciolacu a numit finalizarea secțiunilor din sud ale Autostrăzii O ca fiind „cea mai mare realizare, după 30 de ani”. Premierul a folosit această oportunitate pentru a-l ataca pe Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, declarând că și-ar fi dorit un edil care să colaboreze cu celelalte instituții implicate în acest proiect de infrastructură.

„Cred că e cel mai mare pas şi cea mai mare realizare, după 30 de ani. Dacă am fi avut şi un prmar general care să lucreze şi cu Guvernul, şi cu Consiliul General, şi cu minstrul Transporturilor, şi cu CNAIR-ul, şi cu preşedintele CJ Ilfov, fiidcă marile investiţii în infrastructură nu se pot face de unul singur..sunt ferm convins că vom avea primar nou şi la Sectorul 1, şi lucrurile încep să ia un contur, nu numai în ceea ce priveşte autostrăzile dar şi o coerenţă şi o coordonare la nivelul Capitalei”, a completat Ciolacu.

Citește și: Marcel Ciolacu dezvăluie discuțiile purtate cu Nehammer pe tema Schengen. „Sunt ferm convins că vom face paşi mari”