- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Ședință crucială în coaliția de guvernare. PSD și PNL, ultima încercare de a ajunge la un acord privind comasarea alegerilor

16 Feb, 08:23 • Fundeanu Madalina
Ultima ședință în coaliția de guvernare privind comasarea alegerilor. PSD si PNL fac azi ultima încercare pentru a ajunge la un acord.
Ședință crucială în coaliția de guvernare. PSD și PNL, ultima încercare de a ajunge la un acord privind comasarea alegerilor

Liderii celor două partide din coaliția de guvernare se întâlnesc vineri, 16 februarie, pentru a decide dacă alegerile din acest an vor fi comasate sau nu, conform informațiilor transmise de Antena 3 CNN.

Ultima ședință în coaliția de guvernare privind comasarea alegerilor

PSD si PNL fac azi ultima încercare pentru a ajunge la un acord în privinţa comasării alegerilor. Social-democraţii vor să le forţeze mâna liberalilor pentru a susţine un candidat comun la alegerile prezidenţiale. Premierul Marcel Ciolacu a declarat înaintea şedinţei de azi că o eventuală comasare nu ar aduce o economie la buget.

Președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a spus, marţi, despre subiectul comasării alegerilor, că el crede că orice prelungire a discuţiilor dincolo de ziua de vineri este inoportună şi nu mai are niciun fel de rost discuțiile.

„Ocupăm spaţiul public cu un subiect care se rostogoleşte şi aşa de prea mult timp”, a încheiat Ciucă.

Te-ar mai putea interesa și: România, amenințată de vremuri grele. Estimări pesimiste de la Uniunea Europeană pentru țara noastră. Economia românească va încetini

PSD și PNL, despre comasarea alegerilor. Sursă: Arhivă
PSD și PNL, despre comasarea alegerilor. Sursă: Arhivă

„Avem o legislație. Nu a fost o discuție că vrea PSD să dea președintele, că vrea PNL…Nu a fost o discuție. Sunt lucruri bune pentru democrație… Ce înseamnă esența democrației – o prezență cât mai mare la vot. În cazul unei comasări, știm cu toții că la alegerile europarlamentare prezența e mai scăzută ndacă nu inventăm un referendum pentru penali.

Atunci s-a venit cu această idee că ar fi chiar mai democratică. Alți colegi din opoziție spun că nu e democratică, că direcționăm un vot. (…) Într-o coaliție vorbim mereu. (…) A rămas că atunci când mă întorc o să mai stăm de vorbă, vineri, pe acest subiect, să vedem cum tehnic putem face”, spune Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a negat că social-democrații ar fi cerut liberalilor să renunțe la candidatul la alegerile prezidențiale.

„Cred că și domnul Ciucă mi-ar cere mie să renunțe PSD la candidatură, cred că și eu dacă i-aș cere dlui Ciucă să renunțe PNL la candidat ne-am jigni unul pe altul. Nu avem această înclinație de a ne jigni”, încheie Ciolacu.

În plus, Marcel Ciolacu susținea că social-democrații nu vor susține un candidat independent la alegerile prezidențiale.

„Ce pot spune cu certitudine, cu inimă de pesedist, de membru fondator, niciodată PSD și eu personal nu că nu o să propun, dar nu o să-mi treacă prin cap să susțin un independent din partea PSD”, încheie Ciolacu.

Liderii coaliției de guvernare nu au luat o decizie în acest sens la ședința de luni.

Vezi și: Ce condiție pune Marcel Ciolacu pentru reluarea discuţiilor despre comasare. „Am intrat într-un joc că românii nu mai înţeleg nimic”