- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Satul din România cu doar trei familii. Aici mai trăiesc caii sălbatici și o specie de vaci pe cale de dispariție. Locul apare în tablourile lui Grigorescu

09 Sep, 13:01 • Bumbeneci Diana
Satul din România cu doar trei familii. Mai trăiesc cai sălbatici și vaci dintr-o specie pe cale de dispariție: „Apar și în tablourile lui Grigorescu”.
Satul din România cu doar trei familii. Aici mai trăiesc caii sălbatici și o specie de vaci pe cale de dispariție. Locul apare în tablourile lui Grigorescu

Veșnicia s-a născut la sat, dar și abandonul, sărăcia și pustietatea. Într-un sat din județul Arad, din 600 de locuitori, au mai rămas doar trei familii. Acolo, turiștii pot admira o herghelie de cai sălbatici dar și o cireadă de vaci dintr-o specie aproape dispărută, iar povestea locului a devenit rapid extrem de virală.

Satul din România în care mai sunt doar 3 familii

În pădurea din satul Labașinț, situat la hotarul județelor Timiș cu Arad, și-au găsit casa o herghelie de cai sălbatici și o cireadă de vaci Sura de stepă. Este plin de animale sălbatice, dar și domestice. Oamenii însă sunt din ce în ce mai puțini.

Vezi și: Este oficial! Pensiile românilor vor crește! Ce bani oferă Guvernul începând cu 1 ianuarie 2024

Un italian pasionat de turism și de natură a cumpărat întregul sat părăsit cu gândul de a-l repopula și a-l transforma într-un paradis imobiliar.

sat pustiit
sat pustiit

„Caii sălbatici au un rol vital în menținerea echilibrului natural. Acești cai se hrănesc selectiv cu vegetația, contribuind astfel la controlul creșterii plantelor și la păstrarea diversității speciilor vegetale.

În această poveste extraordinară, vacile Sura de stepă sunt eroinele conservării. Această rasă pe cale de dispariție s-a adaptat perfect la mediul de aici, contribuind la menținerea structurii terenului și la conservarea genelor unice. Chiar dacă acum sunt pe cale de dispariție, în urmă cu sute de ani, era rasa cea mai răspândită în țara noastră.

Apar în scrierile lui Dimitrie Cantemir și în tablourile lui Grigorescu. Caii sălbăticiți și vacile Sura de stepă trăiesc în armonie și contribuie la regenerarea zilnică diferitelor specii de plante din acest colț de rai”, se arată pe pagina de Facebook Labasint Forest.

Satul Labașinț are 34.000 de hectare de pădure de stejar și fag, unde sunt zeci de izvoare.

Vezi și: Se majorează voucherele de vacanță! Mai mulți români nu vor mai avea dreptul la acestea

Urmărește Daily Business pe Google News
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult