- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Prima maşină electrică românească, prezentată la Academia Forţelor Terestre din Sibiu. Are autonomie de 300 de kilometri şi poate atinge viteza maximă de 140 km/oră

18 Mar, 08:55 • Cornel Ghimeșan
În cadrul unei manifestări științifice consacrate noilor tehnologii, Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu a fost gazda prezentării primei mașini electrice românești. Această creație inovatoare, fabricată la Cluj-Napoca, a atras atenția prin designul său sportiv și luxos.

Prima maşină electrică românească, prezentată la Academia Forţelor Terestre din Sibiu. Cu o autonomie de 300 de kilometri și o viteză maximă de 140 km/oră, această mașină electrică este destinată clienților care apreciază personalizarea și performanța. Un exemplar poate fi achiziționat cu suma de 450.000 de euro, iar caracteristica sa distinctivă constă în utilizarea majoritară a materialelor bioreciclabile, garantând un proces de reciclare sigur și sustenabil.

Prima maşină electrică românească are autonomie de 300 de kilometri şi prinde 140 km/oră

Construcția acestei mașini electrice a debutat în 2019 și s-a finalizat cu succes în 2022, când a obținut și omologarea necesară. Prezentarea sa la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu reprezintă un moment deosebit în promovarea tehnologiei autohtone și a inovației în industria automobilistică românească.

Echipa care a contribuit la realizarea acestui proiect deosebit este mândră de rezultatele obținute și de contribuția sa la dezvoltarea industriei auto românești. Inginerul mecanic Florin Dehelean și Peter Szabo se numără printre cei implicați în acest proiect, iar realizările lor sunt un semn al potențialului inovator al României în domeniul auto.

Citeşte şi: Harta 2024 a stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice din România

„Marea realizare a fost pentru noi ca să ne unim ca echipă de care suntem mândri şi bucuroşi şi tot o mare realizare este şi faptul că am reuşit să producem şi să concepem prima maşină electrică din România care e şi omologată. Suntem bucuroşi că încercăm să ducem acest domeniu auto, din România, într-o direcţie în care să fie lucru bine făcut şi mult mai sănătos. Ea este 90 la sută producţie proprie, românească şi bateriile sunt create tot în România. (…) Sunt doar interni, clienţi şi potenţialii clienţi. Mai mult suntem spre aria de mobilitate urbană, unde este o dorinţă de a se crea produse noi”, a declarat Florin Dehelean pentru Agerpres.ro.

Pe de altă parte, această mașină electrică reprezintă nu doar un pas înainte în materie de tehnologie și inovație, ci și un simbol al angajamentului României pentru o mobilitate urbană mai verde și sustenabilă.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult