- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Mai mulți tineri și-au negociat salarii mai mari cu ajutorul ChatGPT: „Sunt impresionat”

26 Feb, 14:14 • stefan.vlad
Mai mulți tineri și-au negociat salarii mai mari cu ajutorul ChatGPT. Programele bazate pe inteligență artificială sunt din ce în ce mai folosite, mai ales de cei din generația Z, care fac tot ce le stă în putință pentru a primi ajutor în muncă, dar și o creștere salarială.
Mai mulți tineri și-au negociat salarii mai mari cu ajutorul ChatGPT: Sunt impresionat

Mai mulți tineri și-au negociat salarii mai mari cu ajutorul ChatGPT.  „Am folosit ChatGPT pentru a mă ajuta să îmi fac CV-ul, scrisoarea de intenție. Acum lucrez de acasă, am primit o creștere salarială mare, program flexibil și beneficii incredibile” spune o creatoare de conținut, potrivit The New York Post.

Mai mulți tineri și-au negociat salarii mai mari cu ajutorul ChatGPT

O altă persoană din Generația Z a împărtășit o postare detaliind cum a folosit sistemul AI pentru a primi sfaturi ca să obțină o creștere salarială de până la 60.000 de dolari pe an: „Nu m-am putut abține, am folosit din nou AI-ul să mă ajute cu o negociere salarială. Sunt impresionat”.

Un raport din februarie 2024 comandat de Handshake, o platformă de căutare a locurilor de muncă pentru studenți, a descoperit că 50% din cei care au absolvit anul acesta planifică să își dezvolte noi abilități în contextul apariției inteligenței artificiale generative precum ChatGPT și DALL-E.

Citește și: ChatGPT avansează pe scara tehnologiei! Ce presupune cel mai nou update al chatbot-ului AI și de ce va fi de folos

Generația Z se bazează, de asemenea, pe inteligența artificială pentru sfaturi de avansare în carieră. 47% dintre membri au raportat că au primit sfaturi mai bune pentru avansarea pe scara ierarhică corporativă prin intermediul ChatGPT decât de la superiorii lor.

Concluziile au indicat că 62% dintre angajații mai tineri ar dori să vorbească mai des cu managerii lor despre cariera lor, dar simt că șefii sunt ocupați cu alte sarcini.

Dependența Generației Z de platformele digitale pentru sfaturi de carieră, inclusiv instrumente inovatoare precum ChatGPT, indică o problemă mai mare – o dorință de îndrumare pe care nu o găsesc în structurile tradiționale ale locurilor lor de muncă. Ei vor ca discuțiile despre cariera lor să fie la fel de dinamice ca tehnologia cu care au crescut.” a declarat Mira Greenland de la INTOO pentru FOX Business.

Și în timp ce unii experți în recrutare s-au ferit să angajeze persoane din noua generație, sperând să evite confruntarea cu nevoile și cererile lor de la locul de muncă, Greenland spune că ar fi înțelept ca afacerile să se conformeze pur și simplu.

Companiile trebuie să se adapteze pentru a atrage și reține acest nou val de talente. Asta înseamnă nu numai oferirea de discuții despre dezvoltarea carierei mai frecvente și mai semnificative, ci și reevaluarea abordării lor față de mentorat și sprijin”, a mai sugerat ea.