AUTO

Afacerile din comertul auto-moto au scazut in primele cinci luni

08 iulie 2013, ora 13:28 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
car_parking-mare.jpg
Afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete s-au diminuat in primele cinci luni fata de aceeasi perioada din 2012, ca serie bruta, cu 1%, dar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate au crescut cu 0,8%, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Ca serie bruta, evolutia din primele cinci luni a fost determinata de scaderile inregistrate la comertul cu autovehicule (de 7,5%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (cu 5,9%). Cresteri au inregistrat activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (9,3%) si din comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (9,3%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in perioada ianuarie-mai 2013 a inregistrat o cifra de afaceri cu 6,3% mai mica comparativ cu perioada similara din 2012, provenita de la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-28,3%), de la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-21,9%), de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-5,1%) si de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-0,7%). Cresteri s-au inregistrat la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (+5,4%).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, activitatea de servicii de piata prestate populatiei a inregistrat in primele 5 luni din 2013 o cifra de afaceri cu 6% mai mica decat in perioada similara a anului trecut.In luna mai, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a scazut cu 6% comparativ cu luna precedenta, din cauza scaderilor inregistrate la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (8,2%), la comertul cu autovehicule (6,1%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (5,3%).

Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor a crescut cu 1,7%. Indicatorul serie ajustata a avut un declin de 8,5%.

Fata de luna mai a anului trecut afacerile din comertul auto s-au diminuat cu 11,3% (serie bruta), respectiv 10,4% ajustat.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 18 Mai 2022, 14:44
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter