- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Amendă uriașă pentru subevaluarea proprietăților imobiliare. Ce sancțiuni vor fi pentru cei care vând prea ieftin

08 Apr, 15:28 • Cornel Ghimeșan
Autoritățile fiscale din Spania cresc supravegherea tranzacțiilor imobiliare din cauza suspiciunilor referitoare la posibile operațiuni frauduloase.
Amendă uriașă pentru subevaluarea proprietăților imobiliare. Ce sancțiuni vor fi pentru cei care vând prea ieftin

Agenția de Stat de Administrare Fiscală (AEAT) din Spania este profund preocupată de vânzarea de proprietăți imobiliare la prețuri mult sub valoarea lor de piață, un comportament care poate ascunde tentative de fraudare a impozitelor. Conform informațiilor oferite de portalul Idealista, tranzacțiile suspecte implică deseori transferuri de fonduri „la negru” sau încheierea de contracte de vânzare-cumpărare la prețuri subevaluate. În ambele cazuri, proprietarii se expun riscului de a fi sancționați sever de către autoritățile fiscale spaniole.

Citește și: Prețul locuințelor din România, stabil și chiar în crește în timp ce sectorul imobiliar european începe să se confrunte cu noi provocări

Experții susțin că situațiile în care prețul de vânzare este mult sub valoarea reală a proprietății sunt considerate alarmante de către AEAT, iar aceste tranzacții pot fi supuse unei investigații detaliate. Acest lucru se întâmplă într-un context în care autoritățile sunt vigilente cu privire la posibile infracțiuni de spălare a banilor și evaziune fiscală.

Sancțiunile impuse de Agenția Fiscală variază în funcție de procentul cu care prețul de vânzare este sub valoarea de piață a imobilului. Conform portalului imobiliar, dacă diferența este sub 10%, amenzile pot fi între 1.000 și 10.000 de euro. Pentru încălcări mai grave, în care prețul este subevaluat cu mai mult de 5%, amenzile pot ajunge până la 100.000 de euro, iar persoanele implicate pot fi chiar închise pentru o perioadă de până la 2 ani.

În lumină acestor măsuri severe, autoritățile spaniole își intensifică eforturile pentru combaterea fraudei în sectorul imobiliar și pentru asigurarea respectării legislației fiscale. Conducerea AEAT îndeamnă proprietarii și agenții imobiliari să acționeze conform legii și să evite practicile care ar putea ridica suspiciuni din partea autorităților.

Citește și: Cine este patronul simigeriei Matei. Afaceristul din spatele celei mai de succes rețea de covrigării se lansează pe piața imobiliară

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult