- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Situație halucinantă! Un angajat și-a primit salariul restant de aproape 1.000 de dolari în monede unse cu ulei de la angajator

21 Jun, 13:57 • Lupu Alexandra
Scandalos. Un angajat și-a primit salariul restant în monede unse cu ulei. Patronul american trebuie să plătească acum despăgubiri uriașe.
Situație halucinantă! Un angajat și-a primit salariul restant de aproape 1.000 de dolari în monede unse cu ulei de la angajator

Ce situație! Un angajat s-a plâns că nu a primit ultimul său salariu de la compania la care a lucrat, în valoare de 915 dolari. Ulterior, a descoperit în fața casei 915.000 de bănuți lăsați de fostul șef, informează ziare.com.

Salariu restant plătit în monede unse cu ulei

Miles Walker, proprietarul unui atelier de reparații din SUA, a vrut să se răzbune pe un fost angajat, Andreas Flaten, după ce acesta s-a plâns că nu a primit ultimul salariu, în valoare de 915 dolari. Fostul salariat a descoperit în fața casei 915.000 de bănuți unși cu ulei, lăsați de fostul șef.

Te-ar putea interesa și: Un nou loc de muncă remote face furori printre români. Salariu de 1500 de euro, bonusuri extrasalariale și muncă de acasă

Și dacă ți se pare că situația este una scandaloasă, află că informațiile halucinante nu se opresc aici! Miles Walker i-a lăsat fostului angajat un bilet cu o înjurătură, deasupra mormanului de monede, peste care a turnat ulei. Răzbunarea patronului american a apărut după ce fostul angajat a depus o plângere la Departamentul Muncii din SUA cu privire la un salariu lipsă. După evenimentul halucinant, Andreas Flaten trebuie să primească mai mulți bani de la fostul angajator. Concret, patronul american trebuie să achite amenzi în valoare de 39.934 USD pentru 9 dintre angajați, printre care și Flaten.

„Angajații au dreptul de a primi salariile pe care le-au câștigat fără teama de hărțuire sau intimidare”, a declarat Juan Coria, inspector regional din Atlanta, într-un comunicat.

Salariu
Salariu

Dacă angajații din România nu primesc la timp salariul, aceștia au posibilitatea de a depune o sesizare la Inspectoratele Teritoriale de Muncă (ITM) sau direct pe site-ul Inspecției Muncii (IM). Salariații se pot adresa inspectoratului dacă angajatorul întârzie cu plata salariului sau dacă refuză plata drepturilor salariale. Din martie 2022, reținerea și neplata impozitului pe venit, a contribuției la sănătate și la pensii, de către angajator, este considerată evaziune fiscală și poate fi pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani, așa cum s-a stabilit prin OUG 130/2021, informează avocat.net.

Citește și: Ce salariu câștigă un inspector de daune în 2023. Jobul este la mare căutare în România