- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cele mai întâlnite gafe la interviul de angajare. Un fost recrutor Google dezvăluie trucul care îți deschide ușa oricărei companii

14 May, 20:12 • Lupu Alexandra
Gafele pe care trebuie să le eviți la interviul de angajare! Iată care sunt metodele prin care te asiguri că obții postul.
Cele mai întâlnite gafe la interviul de angajare. Un fost recrutor Google dezvăluie trucul care îți deschide ușa oricărei companii

Nolan Church a lucrat în poziția de recrutor de talente timp de peste 10 ani pentru companii de renume, precum Google sau DoorDash. Din acest punct de vedere, el a vorbit deschis despre cele mai întâlnite gafe la interviul de angajare, dar mai mult decât atât, despre strategiile pe care orice om le-ar putea folosi, încât să se asigure că orice companie îi va deschide ușa, spune businessmagazin.ro.

Cum obții un interviu de angajare de nota 10

Nolan Church spune că, de cele mai multe ori, candidații care vin la un interviu de angajare joacă teatru, nu reușesc să se evidențieze cu nimic nou, și mai mult decât atât, repetă aceleași răspunsuri la nesfârșit. Aceasta este una dintre cele mai mari greșeli, pentru că ajungi să te concentrezi pe cantitate, în loc de cantitate.

„De multe ori am găsit candidaţi care joacă teatru, nu reuşesc să vină cu nimic nou şi repetă aceleaşi răspunsuri la nesfârşit.

Se concentrează prea mult pe cantitate şi prea puţin pe calitate”, a spus Church.

Citește și despre: Raport oficial INS. Domeniile din România în care salariile au crescut cu peste 30%. Angajații din hoteluri și restaurante câștigă cele mai mici venituri

Fostul recrutor menționează că printre cei mai buni candidați pe care i-a întâlnit la interviul de angajare au fost cei de la care a avut ce să învețe. Church le recomandă oamenilor care își caută un loc de muncă să nu forțeze lucrurile, căci dacă există o oportunitate, ea va apărea natural. Totodată, fostul recrutor le recomandă persoanelor care urmează să meargă la un interviu de angajare să acorde mare atenție felului în care „îmbracă” informația.

Interviu angajare
Interviu angajare

De exemplu, dacă angajatorul vrea să afle mai multe informații despre experiența candidatului, el poate întreba „Pot să vă spun o scurtă poveste despre ce am învățat la ultimul meu job?”. În continuare, persoana în cauză trebuie să stabilească foarte detaliile esențiale pe care vrea să le transmită, precum contextul poveștii, stabilirea convingerilor pe care le avea înainte de a trece prin experiența despre care vorbește, modul în care a dobândit o nouă perspectivă, dar mai ales, felul în care lecția se poate aplica și în cadrul locului de muncă la care a aplicat.

„La punctul doi şi trei strălucesc doar cei mai bun caididaţi, pentru că reuşesc să dovedească astfel că au o mentalitate orientată către evoluţie şi creştere, dar că posedă şi o doză de modestie”, a mai spus Church.

Citește și: Toți angajații trebuie să știe! 2023 aduce schimbări majore în contractele de muncă!