- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Construcții Erbașu, planuri puternice de viitor. Antreprenorul local dă lovitura cu portofoliul de proiecte în valoare de 1,5 miliarde euro

21 Aug, 09:36 • Constantin Cristina
Construcții Erbașu are în portofoliu contracte de peste 1,5 miliarde de euro pentru următorii patru ani. La ce proiecte lucrează compania în această perioadă.
Construcții Erbașu, planuri puternice de viitor. Antreprenorul local dă lovitura cu portofoliul de proiecte în valoare de 1,5 miliarde euro

Construcții Erbașu este compania deținută de antreprenorul local Cristian Erbașu, care are în portofoliu proiecte a căror valoare cumulată se ridică la 1,5 miliarde de euro, a informat zf.ro.

Citește și: Construcții Erbașu adoptă o nouă strategie pentru a pune mâna pe angajații asiatici „Muncitorii sunt foarte volatili, plimbăreți, mai ales pakistanezii. Majoritatea pleacă din România”

Construcții Erbașu, planuri puternice de viitor. Antreprenorul local dă lovitura cu portofoliul de proiecte în valoare de 1,5 miliarde euro

De asemenea, antreprenorul local lucrează intens la o serie de proiecte, printre care se numără și reabilitarea, restaurarea şi consolidarea Universității din București, construcția unui nou terminal în cadrul Aeroportului Internațional din Craiova, reabili­tarea, renovarea, extinderea sau construirea de la zero a nouă spitale, precum şi contracte mari în infra­structura de transport, apă şi termoficare.

„În acest moment, avem în portofoliu contracte de peste 1,5 mld. euro, care trebuie finalizate în următorii patru ani”, spunea recent Cristian Erbaşu.

Construcții Erbașu a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de peste 1 mld. lei, echivalentul a 205 mil. euro, în creștere cu 54% față de 2021. Mai mult, Cristian Erbașu estimează că în 2023 a atins pragul de 2 miliarde de lei afaceri, în condițiile în care eliminarea facilităților fiscale din domeniul construcțiilor, subiectul fierbinte al ultimelor săptămâni, nu va avea loc.

„Vom merge cu această staţie pe şantierele mari unde derulăm lucrări şi unde este nevoie de prefabricate. Odată cu această investiţie, vrem să relocăm baza noastră de producţie, care se află în zona Uverturii (Militari), şi să ne căutăm o altă bază, pentru care momentan căutăm teren. Acest loc pentru desfăşurarea activităţii presupune spaţiul necesar pentru mici reparaţii, pentru depozitarea materialelor, pentru realizarea confecţiilor.

Pot spune însă că este mai uşor să lucrăm cu mediul privat, deoarece, în contractele cu statul, birocraţia este mult mai mare, iar încasările sunt mai lente – media de timp dintre momentul în care începi să cheltui bani şi până încasezi este de circa cinci luni. Se fac extrem de multe documente, de cele mai multe ori inutile. De exemplu, noi, la doi oameni care stau pe şantier, avem cinci oameni care stau să facă documente. În mod normal ar trebui să fie invers! În plus, vedem o lipsă constantă de specialişti.”, spune Cristian Erbaşu.

Alte articole: Afaceriștii români, disperați. Exodul către Occident continuă într-un ritm accelerat. Erbașu: „Vestul cere din ce în ce mai mulți oameni”