- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Corina Crețu, despre importanța proiectelor de infrastructură din România. „Rămân o susținătoare a investițiilor în autostrăzi”

05 Aug, 09:27 • Lupu Alexandra
Corina Crețu a vorbit despre proiectele de infrastructură din România. Europarlamentarul susține că astfel de investiții sunt importante.
Corina Crețu, despre importanța proiectelor de infrastructură din România. „Rămân o susținătoare a investițiilor în autostrăzi”

Corina Crețu a vorbit într-o postare pe Facebook despre importanța proiectelor de infrastructură. Europarlamentarul a menționat că astfel de investiții vor transforma România într-o țară în care oamenii vor avea o viață bună, informează g4media.ro.

Corina Crețu, despre infrastructura din România

În ziua în care s-au împlinit 8 ani de la momentul semnării Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, Corina Crețu a scris pe pagina de Facebook despre importanța proiectelor de infrastructură din România. Europarlamentarul a menționat că investițiile în autostrăzi sunt cele care pot transforma România într-o țară în care oamenii ar putea avea o viață mai bună.

Vezi și: VIDEO| „Regele asfaltului”, umilit în toată regula de Asociația Pro Infrastructură „Vedem un UMB obosit şi întins dincolo de maximum pe 410 de kilometri de autostradă”

Corina Crețu susține că statul român ar trebui să aloce mai multe fonduri europene pentru proiecte de importanță majoră. Cu toate acestea, europarlamentarul arată că statul român nu a accesat decât jumătate din totalul fondurilor alocate, adică cu mult sub media europeană.

Corina Crețu speră în accelerarea proiectelor actuale, amintind de Autostrada Unirii Târgu Mureș – Iași – Ungheni (Autostrada Unirii), Autostrada Moldova si Autostrada Transilvania. În ceea ce privește rata de absorbire a fondurilor europene, se pare că România se află sub aproape 80%.

Corina Crețu punctează că statul român a lansat 12 Programe Operaționale pentru exercițiul financiar 2020 – 2027. Europarlamentarul punctează că în timpul mandatului de Comisar a aprobat toate proiectele de finanțare dispuse de Guvernele României în perioada respectivă. Oficialul relatează că rămâne cu satisfacția că a reușit să semneze pentru finanțarea unor proiecte de infrastructură absolut esențiale.

Corina Crețu
Corina Crețu

„Construirea secţiunii dintre localitățile Dumbrava şi Deva, din autostrada Lugoj-Deva: 336 milioane EUR / https://bit.ly// https://bit.ly/2GK2a36

Rețea de infrastructură rutieră integrată pentru zona orbitală din București (Centura Bucureștiului); / https://bit.ly/2KegKlj

Îmbunătățirea serviciilor de transport pe liniile de metrou din Capitală; / https://bit.ly/2YCWiyB

Modernizarea rețelei de cale ferată Gurasada – Simeria: 1,3 miliarde EUR. / https://bit.ly/2Kjktgg, se arată în postarea europarlamentarului.

Citește și despre: Marcel Ciolacu anunță aprobarea construcției Autostrăzii Moldovei: „Este un obiectiv major și strategic de infrastructură asumat prin PNRR”