- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Culmea comerţului, o şcoală din Braşov a ajuns de vânzare. Preţul de pornire este de 2.350.000 euro

20 Dec, 10:49 • Dobran Viorel
Interesant este că în 2019, această şcolă a fost scoasă la vânzare de o altă agenție imobiliară, pentru 1,3 milioane de euro, în baza unui anunț identic cu cel care este acum folosit de cei de la Sotheby’s.
Culmea comerţului, o şcoală din Braşov a ajuns de vânzare. Preţul de pornire este de 2.350.000 euro

O şcoală din România a fost scoasă la vânzare de una dintre renumitele case de licitaţii la scurt timp după ce o altă şcoală din România s-a prăbuşit peste elevi. reamitim că internatu Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit parţial, luni după-amiază, patru elevi fiind prinşi sub dărâmături. Două eleve au fost scoase conştiente, o alta fiind supusă manevrelor de resuscitare, la care a răspuns. Toate trei au fost transportate la spital, una dintre ele fiind intubată. Cea de-a patra victimă – un băiat – a fost scoasă ulterior, fiind făcute manevre de resuscitare, însă fără rezultat, astfel că a fost declarat decesul.

Cum este prezentată fosta Școală Evanghelică din Sânpetru de Sotheby’s

Prestigioasa agenție imobiliară internațională Sotheby’s a scos la vânzare acum fosta Școală Evanghelică din Sânpetru. „Școala Veche” (așa cum o numesc localnicii) este una dintre cele mai importante clădiri din Sânpetru și a adăpostit Școala Evanghelică Săsească pentru mai bine de un secol. Fosta școală a fost ridicată în a doua jumătate a secolului XIX și are o importantă valoare istorică.

Culmea comerţului, o şcoală din Braşov a ajuns de vânzare.

Profesorii își iau adio de la fondul clasei în Săptămâna „Școala Altfel”. Noua metodologie le permite părinților să finanțeze excursiile elevilor doar prin Asociațiile de părinți

Clădirile, aflate astăzi în proprietate privată, sunt în curs de renovare și sunt pregătite să adopte o nouă funcțiune în viitorul apropiat: hotel și centru de evenimente.

Iată cum este prezentată de agenții Sotheby’s școala la care sașii din Sânpetru au învățat timp de 100 de ani: „Proprietatea principala este formată din două clădiri, dispuse în formă de L pe două dintre laturile unui teren de 2.500 mp care oferă multe opțiuni de întrebuințare. Localizarea este una foarte fericită, în zona istorică a Sânpetrului, în apropierea Bisericii Evanghelice Fortificate ridicate în 1794 pe temelia unei biserici de secol XIII. Accesul dinspre și către Brașov este facil (n. r. niciodată la orele de vârf), iar vederea spre Dealul Lempeș, aflat în imediata apropiere, asigură o priveliște relaxantă. Suprafața construită totală este de 1058 mp, dispuși pe 4 niveluri – subsol, parter, etaj și mansardă.

Exista un proiect de conversie care presupune crearea unei crame la subsol, zone de luat masa și camere generoase cu baie și dressing proprii. Clădirea secundară este integral renovată cu finisaje premium, gata de folosit, fiind deja complet mobilata si utilata. Are 408 mp construiți pe două niveluri. La parter avem bucătăria, extrem de spațioasă și un salon care poate găzdui o sala de mese sau un mic centru de evenimente. La etaj sunt două apartamente gata de a fi folosite.(…)

Culmea comerţului, o şcoală din Braşov a ajuns de vânzare.

Curtea interioara este superb amenajata peisagistic cu gazon, alei pietruite, pomi fructiferi dar și ornamentali, astfel ca spectacolul de culoare pe care îl oferă magnoliile primăvara este continuat in restul anului in diverse nuanțe de verde. (…) Fosta Școală Săsească din Sânpetru poate deveni în scurt timp unul dintre reperele turistice importante ale zonei, putând avea o funcțiune mixtă de hotel și spațiu pentru evenimente, potrivit bizbrasov.ro

Revoltător! Mâncare cu viermi la Școala de Poliție din Cluj-Napoca. Elevii au făcut poze și au fost puși să le șteargă – FOTO

Interesant este că în 2019, proprietatea a fost scoasă la vânzare de o altă agenție imobiliară, pentru 1,3 milioane de euro, în baza unui anunț identic cu cel care este acum folosit de cei de la Sotheby’s. Proprietatea nu s-a vândut atunci, astfel încât proprietarii au mai scăzut 150.000 de euro din prețul cerut, în 2021. Acum, cei care dețin proprietatea cer 2.350.000 euro pe ea.

Școala Gimnazială Sânpetru, printre cele 50 de unități de învățământ din țară care devin centre de dezvoltare a competențelor digitale

Un număr de 50 de școli publice din România, majoritatea din orașe mici și din mediul rural, au fost selectate dintr-un total de 357 înscrise și sunt primele desemnate să fie organizate sub forma unor centre pentru dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor, în cadrul unui proiect derulat de Fundația Vodafone România, în parteneriat cu Junior Achievement România.

În procesul de selecție au fost luate în considerare criterii legate de experiența în alte proiecte care vizează dezvoltarea competențelor digitale, infrastructura și angajamentul în privința claselor participante la activități. Lista celor 50 de școli selectate este disponibilă aici.