- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fondul Monetar Internațional evaluează situația economică românească. Cum a surprins România delegația FMI

04 Oct, 15:28 • Oprea Alina
Fondul Monetar Internațional (FMI) se află în România în această perioadă pentru efectuarea unei evaluări economice a României. Prim-Ministrul Marcel Ciolacu a avut o întâlnire cu delegația FMI în care a punctat factorii cheie
Fondul Monetar Internațional evaluează situația economică românească. Cum a surprins România delegația FMI

România a parcurs destul de multe etape din punct de vedere economic, iar delegația FMI este un prilej ca recoandările sale să fie luate în calculul unui plan economic mai bun. Prim-Ministru Marcel Ciolacu a subliniat, în decursul zilei demiercuri cu delegația FMI, ideile conform cărora este nevoie de susținerea acestei creșteri ecpnomice, să se reducă cheltuielile, dar a pus focusul și asupra evaziunii fiscale, problemă ce este întâlnită tot mai des.

Fondul Monetar Internațional în România

Ca în fiecare an, România are nevoie de evaluări pe plan economic, astfel Fondul Monetar Internațional este delegația care efectuează aceste vizite. Date fiind ultimele provocări ale economiei românești, FMI evaluează situația economică românească.

„Creșterea noastră economică se bazează pe investiții.”, a subliniat Prim-Ministru Marcel Ciolacu delegației FMI, conform celor de la Antena3.

Susținem cu prioritate proiectele de infrastructură, în special în transporturi, având în vedere faptul că investițiile în acest domeniu au cel mai mare grad de multiplicare în economie. 

Acordăm aceeași atenție proiectelor de investiții în sănătate și educație pentru că, în egală măsură, ne preocupă creșterea calității vieții cetățenilor noștri.”, a mai adăugat acesta, conform Antena3.

Citește mai multe despre: Pensiile milioanelor de seniori, în mâinile FMI. Anunț de ultimă oră

Marcel Ciolacu a anunțat proiectele guvernamentale

Mulți factori au fost aduși în discuțiile din cadrul reglementărilor economice cu Fondul Monetar Internațional. Marcel Ciolacu ăși dorește dezvoltare pe multiple planuri, iar acesta a pus focusul asupra unor domenii importante economiei românști, precum: dezvoltarea și investițiile în sectorul materialelor de construcții, dar și în industria alimentară.

Un alt punct important care nu trebuie ignorat este proiectul de lege pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului cu vedere la consolidarea bugetare.

„Pentru reducerea cheltuielilor bugetare și combaterea evaziunii fiscale, digitalizarea ANAF în ritm accelerat este prioritate națională. 

Toate instituțiile statului cu atribuții în domeniu – Ministerul Justiției, Ministerul Finanțelor, ANAF – au ca prioritate stabilirea de măsuri speciale pentru combaterea evaziunii și pentru creșterea colectării veniturilor bugetare. 

Pentru reducerea cheltuielilor bugetare și combaterea evaziunii fiscale, digitalizarea ANAF în ritm accelerat este prioritate națională. 

Toate instituțiile statului cu atribuții în domeniu – Ministerul Justiției, Ministerul Finanțelor, ANAF – au ca prioritate stabilirea de măsuri speciale pentru combaterea evaziunii și pentru creșterea colectării veniturilor bugetare.” , a declarat Premierul potrivit Mediafax, conform Antena3.

Imaginea României în fața FMI

Deși România este cunoscută că a avut o ultimă perioadă dificilă din punct de vedere economic, perioada recentă i-a încântat pe cei din delegația FMI, mai exact pe Jan Kees Martijn, astfel că România a căătat o imagine bună fața delegației. Totodat a fost anunțată reforma este esențială, iar în acest context, reprezentanții delegației au menționat că FMI vor sprijine consultanța tehnică, reformarea și digitalizarea ANAF, conform Antena3.

Citește mai multe despre: Mircea Coşea: „FMI, ca un animal de pradă, a adulmecat mirosul falimentului din România”