- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mare atenție! Ce pățesc abonații ENEL care nu transmit la timp indexul!

16 May, 10:43 • Bumbeneci Diana
Ce se întâmplă în cazul abonaților ENEL care nu transmit indexul la curent. Compania a făcut un nou anunț în acest sens.
Mare atenție! Ce pățesc abonații ENEL care nu transmit la timp indexul!

Reprezentanții ENEL anunță anunță ce se întâmplă cu abonații care nu dau indexul. Românii care citesc și transmit periodic indexul la energia electrică și la curent, în perioadele dedicate comunicate de companie, știu cu exactitate cât au de plată și cât au consumat în lunile anterioare și își pot gestiona consumul în funcție de nevoie.

Ce se întâmplă cu abonații ENEL care nu trimit indexul

Sunt mulți însă cei care nu transmit niciodată indexul, sau îl comunică doar ocazional. Clienții Enel, mai exact, pot comunica indexul prin apel telefonic sau prin intermediul aplicației. Este necesar ca această regulă să se respecte, pentru a evita deconectări de la rețea sau suprataxe.

Citirea și transmiterea periodică a indexului la electricitate sau gaze naturale, în perioadele dedicate, te ajută să plătești exact cât consumi și să îți administrezi consumul, așa cum îți dorești, în funcție de nevoile tale.

Transmiterea indexului, denumită și “Autocitire” ne ajută pe noi, furnizorul tău, să emitem facturile periodic, pe baza consumului tău real”, transmite compania.

Ai mai putea citi: Anunțul momentului despre pensiile românilor! Daniel Baciu: „Cel mai important obiectiv al Casei Naționale de Pensii în perioada imediat următoare”

Enel
Enel

„În plus, este un serviciu gratuit pentru toți clienții Enel, iar intervalul de transmitere periodică a indexului îl identifici ușor pe orice factură de-a ta”, mai menționează compania, pe site-ul propriu.

Ce se întâmplă dacă nu transmiți indexul consumului la curentul electric? Acest lucru a fost explicat tot de reprezentanții companiei.

„În cazul în care indexul nu este trimis, factura se va emite în urma convenției de consum încheiate între client și furnizor. Prin aceasta se estimează și se agreează, de comun acord, cantitatea de energie pe baza căreia furnizorul va factura consumul, în cazul în care clientul nu transmite indexul către acesta. Convenția de consum se aplică atât în cazul clienților casnici cât și în cazul funcțiilor non-casnici și este partea integrantă din contractul cu furnizorul tău de energie electrică”, mai transmite compania.

Vezi și: Preț carburanți 16 mai 2023. La Petrom, benzina și motorina au prețuri identice. Cu cât alimentăm astăzi

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult