- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Motivul incredibil pentru care un bărbat a decis să își vândă bolidul de lux pe OLX! Internauții au rămas cu gura căscată 

27 Mar, 19:52 • Cornel Ghimeșan
Românii vând orice pe OLX, de la electrocasnice, la monezi, dar și la cele mai neobișnuite obiecte de decor. Zilele trecute, un bărbat care și-a scos la vânzare bolidul de lux a șocat internetul, însă nu autoturismul a fost cel care i-a lăsat pe internauți cu gura căscată, ci motivul pentru care proprietarul a luat această decizie.
Motivul incredibil pentru care un bărbat a decis să își vândă bolidul de lux pe OLX! Internauții au rămas cu gura căscată 

Motivul incredibil pentru care un bărbat a decis să își vândă bolidul de lux pe OLX! Potrivit anunțului postat pe OLX, bărbatul a scos la vânzare un autoturism marca Jaguar XF 20D.

Citește și Autoturism de epocă unicat în România, cumpărat din SUA de un medic buzoian. Bolidul de lux produs în 1986 are doar 18.000 de mile la bord

Motivul incredibil pentru care un bărbat a decis să își vândă bolidul de lux pe OLX!

Interesat să cumpere autorurismul, un internaut l-a întrebat care este motivul pentru care nu mai dorește această mașină, iar răspunsul vânătorului nu a întârziat să apară.

„Mi-a suspendat permisul pentru 90 de zile. Vreau să îmi cumpăr ceva mai puternic, să nu mă mai prindă”, a fost replica proprietarului, după ce a fost întrebat motivul vânzării.

Surprins de răspundul primit, potrnțialul cumpărător a postat conversația pe rețelele de socializare, unde au stârnit un val de reacții din partea internauților.

„Ia-ți avion!”/ „Elon Musk poate îți vinde o rachetă Space X.”/ „Un Logan de 1.2.”/ „Dacă nu ai mașină, nu te mai prinde.”/ ”O trotinetă.”, au fost câteva dintre reacțiile internauților.

În timp ce unii internauți s-au amuzat de întreaga situație, alții au explicat că întrebarea legată de motivul vânzării nu este una potrivită și l-au criticat pe potențialul cumpărător.

„Niciodată nu am înțeles întrebarea despre motivul vânzării.”/ „Toți cei care adresează întrebarea respectivă, ar trebui să primească răspunsul cu o altă întrebare: ‘Motivul cumpărării?!’.”/ „Când pui întrebări idioate.”/ „O vinzi cu un motiv, dar e greu pentru unii.”/ „Întrebarea aia te face să îți dai seama că nu dorește să cumpere nimic… posibil să doneze ceva de milă dacă îi răspunzi.”, au fost câteva dintre comentariile internauților.

Amenzi de 2.000 de lei pentru șoferii care țin mașinile fără RCA sau cu asigurarea suspendată într-o parcare publică

Proprietarii de mașini care își vor suspenda polița RCA riscă o amendă de 2.000 de lei dacă nu-și parchează autoturismele într-un spațiu privat, potrivit unui proiect de lege adoptat luni de Senat.

Sorin Mititelu, noul vicepreședinte pe asigurări în ASF, a explicat raționamentul din spatele propunerii de a amenda șoferii ale căror mașini fără poliță RCA nu sunt parcate într-un spațiu privat, chiar dacă aceștia plătesc impozit pe mașină și loc de parcare la Primărie.

Suspendarea voluntară a asigurării RCA este una dintre noutățile propuse de ASF în Parlament, care vine cu o diferențiere pe categorii de vehicule și cu un sistem suplimentar de monitorizare și control în trafic.

Legea 132/2017 prevede că un contract RCA poate fi suspendat la cererea siguratului pe perioada supendării dreptului de circulație al vehiculului conform prevederilor legale sau pe perioada imobilizării vehiculului, cu obligația depunerii plăcuțelor de înmatriculare/înregistrare la autoritatea care l-a eliberat.

Asiguratul are obligația ca în astfel de cazuri de suspendare a contractului RCA „să imobilizeze vehiculul într-un spațiu privat, în afara domeniului public”, iar încălcare acestei legi se sancționează cu amendă de la 1.00 lei la 2.000 de lei și cu reținerea certificatului de înamtriculare/înregistrare a vehicului până la prezentarea documentului privind încheierea asigurării. Același lucru este valabil acum și în cazul celor care nu încheie asigurare obligatorie.

Luni, Senatul a adoptat, ca primă cameră sesizată, noile modificări la legea RCA, care introduc amensi majorate și de 15 ori în comparație cu cele din prezent, pentru șoferii care circulă fără asigurare, dar și pentru cei care nu-și duc mașina într-un spațiu privat sau circulă cu mașina atunci când aleg să-și suspende voluntar asigurarea.

Proiectul adoptat de Senat propune următoarele amenzi pentru diferite tipuri de autovehiule, astfel:

  • în cazul autoturismelor – 2.000 de lei
  • în cazul vehiculelor de transport persoane, inclusiv tramvaie – 7.000 de lei

  • în cazul vehiculelor de transport marfă, sau cu altă destinație:
  1. având masă totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone – 5.000 lei;
  2. având masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și mai mică sau egală cu 12 tone – 7.000 lei;
  3. având masă totală maximă autorizată mai mare de 12 tone – 15.000 lei;
  • alte vehicule decât cele prevăzute mai sus.

Potrivit modificărilor adoptate de Senat, amenzile pot fi reduse la jumătate dacă sunt plătite în termen de 15 zile.

Un șef ASF a explicat de ce să fii amendat atunci când ai asigurarea suspendată, dacă ți-ai plătit impozitul auto și locul de parcare la Primărie.

„Din impozitele plătite nu se acoperă eventualele pagube produse de vehiculul ce staționează pe domeniul public. Un simplu exercițiu. Dacă ești cu mașina într-o parcare publică și dintr-un motiv oarecare, fără vina cuiva, mașina ia foc și focul distruge alte 2 mașini, cele învecinate celei care a luat foc, cine crezi că va trebui să plătească paguba produsă celor ce dețin cele 2 mașini învecinate? Evident, proprietarul mașinii ce a luat foc.

Dacă asigurarea lui RCA este suspendată, adică nu produce niciun efect juridic pe perioada suspendării, cine trebuie să plătească? Proprietarul mașinii ce a luat foc”, a declarat vicepreședintele ASF Sorin Mititelu, marți, pentru HotNews.ro.

Mititelu susține că „scopul retragerii mașinii de pe domeniul public este cel de a nu fi expuși ceilalți la riscurile potențiale la care sunt expuși din cauza celorlalți deținători de vehicule aflate pe domeniul public, inclusiv în trafic”.

Citește și Raiul colecţionarilor de mașini de epocă! 5 bijuterii pe roţi, scoase la licitație în „Gentlemen’s Club”. Care este piesa de rezistenţă a licitaţiei

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult