- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O familie de corporatişti din București a dat lovitura. Românii au construit un „sat” la doar 100 de kilometri de Capitală

13 Jul, 16:43 • Lupu Alexandra
Sătulă de agitația din București, o familie de corporatiști a construit un „sat”, la doar 100 de kilometri de Capitală. Este locul ideal în care poți merge dacă vrei să experimentezi viața simplă de la țară.
O familie de corporatişti din București a dat lovitura. Românii au construit un „sat” la doar 100 de kilometri de Capitală

La Sat este locația construită de la zero de o familie de corporatiști din București. Are trei case și este pregătită să primească orice persoană care caută liniște. Mândră Ioană, Radu Dragu şi Blândă Mărie sunt numele celor trei unităţi de cazare care alcătuiesc satul aflat la doar 100 de kilometri de București, realizat de Andreea Chiva și soțul ei, informează businessmagazin.ro.

„Satul” de lângă București

Familia Chiva a reușit să facă trei case tradiționale la doar un pas de București, care promovează arhitectura tradițională, și în același timp, care reprezintă un refugiu ideal pentru persoanele care vor să se bucure de liniște. Andreea Chiva afirmă că astfel de case lasă foarte ușor impresia că timpul stă în loc.

„Noi suntem doi corporatişti fără preocupări în arhitectură sau design şi nu suntem deloc pricepuţi tehnic, probabil am putea să batem un cui, dar cu greutate am face mai mult de atât”, se descrie familia Chiva.

Citește și: Familia care deține o avere de 14.7 miliarde de dolari, provenită doar din produsele lactate! Cum a ajuns să dețină una dintre cele mai mari companii alimentare din lume

Ideea „satului” de lângă București a început din 2016, atunci când Andreea Chiva și soțul ei au construit în aceeași localitate o casă pentru a veni în timpul liber alături de copii. În cele din urmă, și-au dat seama că o astfel de casă poate surprinde plăcut și alte persoane interesate de viața simplă la sat.

„Odată cu pandemia, interesul oamenilor pentru a petrece timp la ţară a crescut şi astfel şi cererile de rezervare a casei. Atunci ne-am gândit să construim şi alte locuri de cazare în acelaşi sat. Fiecare dintre cele trei case nou construite au fost ridicate cu ajutorul unor meşteri locali pricepuţi, folosind materiale naturale precum lemn, piatră, şi au primit un nume reprezentativ pentru noi, numele copiilor noştri şi ai bunicilor, Mândră Ioană, Radu Dragu şi Blândă Mărie”, spune Andreea Chiva.

Construcția caselor au început în 2022, atunci când prețurile la materialele de construcții nu erau majorate. Andreea Chiva afirmă că cei care își doresc să deschidă o unitate de cazare trebuie să aibă încă 50% din suma bugetată gândită inițial pentru investiție, tocmai pentru că pot apărea costuri neprevăzute.

„Ne-am gândit multă vreme ce tip de case ne dorim să construim, tradiţionale, timeless, care îţi lasă impresia că sunt acolo din totdeauna, şi care să fie la fel de apreciate peste ani sau să construim case cu un design nou.

Am ales în final un design tradiţional pentru toate cele trei case, din dragoste de sat. În toate plimbările noastre de-a lungul timpului prin ţară ne-am dat seama că iubim casele tradiţionale pentru mobila veche cu care au fost decorate, ţesături  facute manual, corpuri de iluminat unicat, cu forme atât de speciale şi specifice unei perioade demult apuse”, spune ea.

„Satul” de lângă București
„Satul” de lângă București

Mândră Ioană are o capacitate de cazare de şase locuri, adică patru adulţi şi doi copii. Radu Dragu poate primi opt adulţi, iar Blândă Mărie are cinci locuri. Costul pentru o noapte de cazare este între 500 şi 1.000 lei.

„Odată cu pandemia, interesul oamenilor pentru a petrece timp la ţară a crescut şi astfel şi cererile de rezervare a casei. Atunci ne-am gândit să construim şi alte locuri de cazare în acelaşi sat. Fiecare dintre cele trei case nou construite au fost ridicate cu ajutorul unor meşteri locali pricepuţi, folosind materiale naturale precum lemn, piatră, şi au primit un nume reprezentativ pentru noi, numele copiilor noştri şi ai bunicilor, Mândră Ioană, Radu Dragu şi Blândă Mărie”, explică Andreea Chiva.

Andreea Chiva a explicat că meșterii locali și localnicii din zonă au fost implicați în acest business. Ea şi soţul ei sunt şi proprietarii unei platforme de rezervări, Localm. Andreea declară că deschiderea celor trei case i-a ajutat să înţeleagă mai bine nevoile proprietarilor de unităţi de cazare.

„Avem persoane din sat cu care colaborăm pentru a ajuta turiştii să aibă parte de o experienţă cât mai autentică. Sunt doamne în sat care pot pregăti mâncare tradiţională, folosind ingrediente fie din ogradă, fie din târguri în care vin săteni şi îşi vând produsele proprii şi pot aduce mâncare la casă.

Tot în sat este o doamnă care organizează plimbări cu căruţa, calul sau poneiul, iar la sfârşitul plimbării copiii pot merge acasă la ea pentru a îngriji animalele. Mai avem persoane în sat care organizează plimbări la stâne montane sau degustări de ţuică”, adaugă ea.

Te-ar putea interesa și: Ea este unica moștenitoare a imperiului Dedeman. Deși familia ei deține o avere în valoare de trei miliarde de euro, Karina este de nerecunoscut

Urmărește Daily Business pe Google News