- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

O insulă de lângă Mykonos este scoasă la vânzare. Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru locul de poveste

18 Apr, 12:00 • Bumbeneci Diana
O insulă nelocuită de lângă Mykonos este scoasă la vânzare. Are chiar și peșteri cu ape turcoaz.
O insulă de lângă Mykonos este scoasă la vânzare. Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru locul de poveste

Există o insulă nelocuită în Marea Egee care este pusă la vânzare. Tragonisi, situată în apropierea Mykonosului, se întinde pe aproape 250 de hectare. În sezonul estival, mulți turiști optează să se îndrepte cu bărcile spre această insulă pentru a admira peșterile sale și pentru a înota în apele cristaline.

O insulă de lângă Mykonos este scoasă la vânzare

Pe insulă se află și o mică biserică construită pe stânci și este scoasă la vânzare pentru suma de 50 de milioane de euro.

Potrivit anunțului publicat de agenția imobiliară ZL Development Mykonos Golden Luxury și preluat de Greek Reporter, Tragonisi sau Dragonisi, care se întinde pe 250 de hectare, se vinde fie în întregime, fie pe parcele.

Citește și: Românii care merg în Grecia vor plăti o nouă taxă în 2024

insulă de lângă Mykonos
insulă de lângă Mykonos

Insula nu oferă un peisaj verde, ci este dominată de pietre abrupte, ascuțite și un pietriș alunecos. În timpul verii, vasele turistice organizează excursii acolo, deoarece insula are peșteri cu ape turcoaz, perfecte pentru înot și scufundări.

Alături de Tragonisi, mai multe insule din Grecia sunt disponibile pentru vânzare. Una dintre ele, situată în Marea Ionică, a fost introdusă la licitație în 2022, având un preț de pornire de 3,8 milioane de euro (aproximativ 4,3 milioane de dolari), dar nu a fost achiziționată până în prezent.

Insula Makri, din complexul Echinades, reprezintă un paradis izolat în largul coastelor Aitoloakarnania. În acest complex se află șase insule, printre care și Oxeia, cea mai mare dintre ele, care sunt deținute de șeicul Hamad bin Khalifa al-Thani, emirul Qatarului. Acestea au fost achiziționate în 2013 pentru o sumă estimată la 10 milioane de dolari.

Ai putea citi și: Turismul din Grecia asigură o treime din PIB. Bătaie pe locurile de muncă și în 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult