- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Semnal de alarmă pentru clienții unei bănci renumite. Milioane de români sunt vizați

25 Apr, 16:50 • Bumbeneci Diana
Raiffeisen Bank Internațional merge din rău în mai rău. Banca a raportat o nouă scădere financiară.
Semnal de alarmă pentru clienții unei bănci renumite. Milioane de români sunt vizați

Acțiunile și obligațiunile Raiffeisen Bank Internațional au înregistrat o nouă scădere la mijlocul lunii aprilie, după presiunile venite din partea Washingtonului pentru a împiedica banca să preia participații la compania de construcții Strabag. O eventuală ignorare a recomandării ar putea atrage sancțiuni severe, inclusiv pentru filialele din România.

Semnal de alarmă pentru clienții unei bănci renumite

Raiffeisen Bank intenționează să încheie o afacere de 1,5 miliarde de euro cu grupul de construcții Strabag, al cărui proprietar este Oleg Deripaska. Această înțelegere, deja stabilită de mai multe luni, este percepută ca o metodă prin care rusul încearcă să evite sancțiunile internaționale. Știrea a determinat o scădere a acțiunilor bancare cu 15,5%, însă acest lucru nu i-a descurajat pe austrieci.

Raiffeisen Bank a raportat că a furnizat deja toate detaliile tranzacției către Trezoreria SUA și Oficiul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC). Reprezentanții băncii susțin că această înțelegere nu încalcă sau nu afectează sancțiunile în vigoare.
Vezi și: Alertă în sistemul bancar: Clienții unei bănci de top din România, ținte ale unei noi scheme de fraudă

Bănci - Raiffeisen
Bănci – Raiffeisen

Cu toate acestea, banca a înregistrat cele mai mici valori ale acțiunilor din ultimele 3 luni, pierzând 16% din ele la Bursa de la Viena acum o săptămână. De asemenea, a fost nevoită să renunțe la vânzarea unor obligațiuni de 650 de milioane de euro, invocând „reacții adverse de pe piață la cele mai recente informații”. Este evident că acest declin este legat de scandalul legat de compania deținută de oligarhul rus sancționat.

Titlurile Raiffeisen Bank au suferit, de asemenea, o scădere cu 1,2%, iar cererea pentru obligațiunile de tip AT1 a înregistrat o descreștere. În contextul în care conducerea băncii nu pare dispusă să renunțe la colaborarea controversată, se anticipă consecințe negative atât asupra imaginii de brand, cât și asupra rezultatelor financiare reale ale companiei.

În ciuda acestor probleme, șansele ca toți clienții din România să renunțe la serviciile băncii din cauza acestor motive sunt considerate mici. Cu toate acestea, consecințele impuse de Statele Unite ale Americii ar putea agrava situația pentru companie.

Vezi și: Schimbare istorică pe piața muncii. Simona Bucura Oprescu: „Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult