- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Situație fără precedent! Se amână probele de competență la Bacalaureat! Perioada pentru încheierea mediilor se prelungește până pe 13 iunie

08 Jun, 12:58 • Constantin Cristina
Ministrul Educației, Ligia Deca a anunțat că probele pentru susținerea competențelor la Bacalaureat se amână, iar încheierea situației școlare pentru elevii din anii terminali se mai prelungește până pe 13 iunie.
Situație fără precedent! Se amână probele de competență la Bacalaureat! Perioada pentru încheierea mediilor se prelungește până pe 13 iunie

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat, joi, că elevii din clasele a 12 a nu vor mai susține deocamdată probele pentru competențele la Bacalaureat, a informat observatornews.ro.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ! Ligia Deca, modificări cu privire la încheierea anului școlar. Elevii vor avea situația școlară încheiată cu mai puține note

Situație fără precedent! Se amână probele de competență la Bacalaureat! Perioada pentru încheierea mediilor se prelungește până pe 13 iunie

De asemenea, încheierea situației școlare se prelungește pentru elevii din clasele terminale, până pe 13 iunie. Competențele la examenul de Bacalaureat ar fi trebui să înceapă luni, însă se amână cu 2 zile mai târziu, între 14-23 iunie.

Pentru clasele a VIII-a și a XII-a, nu se schimbă momentan nimic.

”Având în vedere contextul actual, am semnat ordinul de ministru prin care, pentru clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a pentru seral şi frecvenţă redusă, perioada de încheiere a situaţiei şcolare se prelungeşte până pe 13 iunie”, a anunţat Ligia Deca.

Deca adaugă că, și înscrierea la examene se va prelungi până pe 13 iunie, iar competențele la Bac se amână cu maxim două zile.

”În acest context, probele de competenţe din cadrul examenului de bacalaureat se vor susţine în perioada 14 – 23 iunie. În ceea ce priveşte probele scrise nu se impune în acest moment modificarea calendarului”, a mai anunțat ministrul Educaţiei.

Ligia Deca
Ligia Deca

În ceea ce privește ordinul ministrului Educației pentru modificarea şi completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, pentru încheierea mediilor cu două note a fost trimis către publicare, a precizat ministrul Educației.

„Au fost integrate propunerile de modificare a proiectului supus consultării publice, astfel încât: în anul şcolar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două. În anul şcolar 2022-2023, situaţia şcolară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învăţământ în şedinţa de încheiere a cursurilor şi fără ca acesta să aprobe raportul privind situaţia şcolară anuală”, afirmă reprezentanţii ministerului.

Alte articole: STOP grevei Sanitas. Nicolae Ciucă adoptă OUG pentru majorarea salariilor din sănătate și apărare națională