- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Viza de muncă din Marea Britanie va fi mai greu de obținut. Românii care vor să muncească în străinătate au de îndeplinit condiții mai dificile

30 Dec, 22:11 • Bocioacă Bianca
Reguli noi pentru viza de muncă din Marea Britanie. Românii care vor să plece la muncă în străinătate vor avea de îndeplinit condiții mai dificile pentru obținerea vizei.
Viza de muncă din Marea Britanie va fi mai greu de obținut. Românii care vor să muncească în străinătate au de îndeplinit condiții mai dificile

Ministrul de interne din Marea Britanie, James Cleverly, a anunțat recent un pachet de măsuri care ar duce la scăderea migrației. În acest pachet este prevăzut planul de creștere a salariului minim necesar pe care un lucrător străin trebuie să-l câștige pentru a fi eligibil pentru o viză de muncă.

„Vom opri imigrația care subcotează salariul muncitorilor britanici”, a declarat Cleverly, potrivit Reuters.

Citește și: Budapesta va avea un cartier cu zgârie nori „în stil Dubai”

Marea Britanie impune reguli mai stricte pentru viza de muncă

Astfel, salariul minim pe care un muncitor străin calificat trebuie să-l câștige pentru a obține o viză va fi majorat semnificativ la aproximativ 38.000 de lire sterline pe an, față de 26.200 de lire, cât este în prezent.

„Acest pachet de măsuri, luând în considerare măsurile privind dependența studenților pe care le-am anunțat deja în luna mai, înseamnă că vor fi cu aproximativ 300.000 de persoane mai puține eligibile să vină în Regatul Unit, decât au venit anul trecut. Aceasta este cea mai mare reducere înregistrată”, a mai anunțat ministrul James Cleverly.

Citește și: ChatGPT a împlinit un an! 100 de milioane de instalări și 30 de milioane de dolari încasați!

În 2022, Marea Britanie a înregistrat o imigrație netă record: 606.000 oameni în plus. Oficiul Național de Statistică arată că aceștia au venit mai ales din afara UE. Potrivit unui rpaort ONS, anul trecut s-au înregistrat 1,2 miliarde de sosiri în Regatul Unit și 557.000 de persoane au părăsit țara.

925.000 de persoane sunt din țări din afara Uniunii Europene, în timp ce pe locul doi se află cetățeni UE. Aceste cifre pun presiune pe guvernul conservator al Marii Britanii, care a promis să reducă imigrația și să „preua controlul frontierelor” după Brexit.