LIFESTYLE

I-a facut bogatia nelimitata fericiti pe oamenii din Qatar?

30 aprilie 2014, ora 16:16 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
qatar.jpg
Petrolul si gazele naturale au facut din Qatar cea mai bogata tara din lume, suficient de bogata sa cheltuiasca 200 de miliarde de dolari pe stadioane si infrastructura pentru Cupa Mondiala din 2022. Dar aceasta bogatie practic fara limite a adus si fericirea acestei tari?

"Am devenit o natiune urbana", spune Kaltham Al Ghanim, profesor de sociologie la Qatar University. "Viata noastra sociala si economica s-a schimbat, familiile s-au instrainat, cultura de consum ne-a acaparat", sustine el.

De la saracia plina de disperare intalnita in urma cu aproape un secol, acum fiecare cetatean al Qatarului castiga aproximativ 100.000 de dolari pe an.

De la saracia plina de disperare intalnita in urma cu aproape un secol, acum fiecare cetatean al Qatarului castiga aproximativ 100.000 de dolari pe an.

Impactul bogatiei insa e mai putin inteles. Presa locala spune ca aproximativ 40% dintre casatoriile din Qatar se termina cu un divort. Mai mult de doua treimi dintre localnici, adulti si copii, sunt obezi.Populatia beneficiaza de educatie gratuita, ingrijire medicala gratuita, locuri de munca garantate, imprumuturi pentru case, apa gratuita si electricitate, dar abundenta aduce propriile ei probleme, scrie BBC, potrivit ziare.com.

Citeste si:Qatar investeste 65 mld. $ in pregatirile pentru Cupa Mondiala din 2022
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 02 Iulie 2022, 14:34
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter